Dušan Mitrović, direktor Danasa, sahranjen u rodnom selu kod Kraljeva 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Dušan Mitrović (70), direktor Dan Grafa i jedan od osnivača i vlasnika dnevnog lista Danas, sahranjen je danas u rodnom selu Cvetke kod Kraljeva.

Prethodno je na Novom groblju u Beogradu održan ispraćaj kojem su prisustvovale kolege iz Danasa, novinari drugih redakcija, prijatelji, kao i pojedini predstavnici javnog života.

Knjiga žalosti povodom smrti biće otvorena do petka 23. oktobra, svakog dana u periodu od 9 do 17 časova u redakciji lista.

Na vest o smrti reagovale su brojne Dušanove kolege.

Bio je duša od čoveka i direktor s dušom, napisao je Mihal Ramač.

U široj javnosti, od koje se starao da se kloni kad god nije bilo neizbežno, mnogi bi se zapitali zar Danas, sa takvim ugledom i reputacijom, ima direktora i ko je to uopšte, naveo je Božidar Andrejić.

Možete li da zamislite da u današnjoj Srbiji u kojoj caruje prvobitni oblik kapitalizma, neki direktor svom zaposlenom pomogne da kupi šporet, popravi zamrzivač, dobije kredit? Verovatno je to zato što je Dušan bio „proizvod“ prošlog vremena socijalizma, sindikalni aktivista, borac za jednakost i pravdu. I kao vlasnik i šef nije mogao protiv svoje prirode. Jednostavno, bio je dobar čovek, napisala je Safeta Biševac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari