Dva savremena vozila za Zdravstveni centar Negotin 1Foto: S. M. J.

Sa nova dva savremena vozila, koja su kao donacija Ministarstva zdravlja stigla u Zdravstveni centar Negotin, ova ustanova će unaprediti kvalitet pruženih usluga, budući da sada raspolaže novim vozilom kompletno opremljenim za pružanje neophodne hitne medicinske pomoći i vozilom za transport pacijenata sa osam sedišta.

Među zdravstvenim ustanovama koje su, kao hitan odgovor Ministarstva zdravlja na kovid – 19, dobila nova vozila je i Zdravstveni centar Negotin, čiji je vozni park uvećan za dva savremena sanitetska vozila.

Jedno je namenjeno za pružanje neophodne hitne medicinske pomoći i kompletno je opremljeno. Reč je o sanitetskom vozilu za urgentne ekipe koje ima EKG aparat, aspirator, defibrillator, oksigenu terapiju, vreću za izvlačenje povređenih i sve što je potrebno za hitan transport pacijenta iz Negotina ka tercijarnim zdravstvenim ustanovama.

Drugo vozilo namenjeno je za transport pacijenata i ima osam sedišta.

U negotinskoj zdravstvenoj ustanovi ističu da im je donacija Ministarstva zdravlja važna jer imaju veliki broj seoskih ambulanti, a znači im i zato što su od tercijarnih ustanova udaljeni i do 350 kilometara, a sada raspolažu sa četiri vozila za dalji transport pacijenata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari