Dva vozila Pošte Srbije i vozači upućeni na Carinski terminal na jugu zbog veće količine novca, za policiju – nepoznatog porekla 1Foto: N1/arhiva

Dva službena vozila Pošte Srbije, kao i dva vozača, upućeni su danas sa Bistričkog mosta na Carinski terminal u južnom delu Mitrovice, a zbog veće količine novca koji su službenici policije na ovom punktu pronašli u vozilima, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira iz Kosovske policije, Veton Eljšani.

Slučaj se dogodio danas oko 13 časova, kada je policija na punktu kod mesta Bistrica zaustavila ova dva vozila kojim su upravljala dvojica muškaraca.

Tu su, kako navodi Eljšani, službenici u vozilima pronašli veće količine novca.

Naglašava da policija nije sigurna da li je u pitanju privatni novac dvojice vozača ili novac Pošte, te da su potom službenici kontaktirali Carinu Kosova.

„Službenici su videli veću količinu novca u vozilima, nisu sa tim znali šta da rade, pa su slučaj dalje prosledili Carini Kosova“, navodi Eljšani.

Oba vozila, kao i dva vozača upućena su tako na Carinski terminal u južnom delu Mitrovice, koji preuzimaju slučaj.

Do objavljivanja vesti nismo uspeli da uspostavimo kontakt sa kosovskom carinom, kako bismo dobili detalje slučaja.

Takođe, nismo uspeli da dobijemo ni neposrednu potvrdu – odakle su se i kuda kretala vozila Pošte, odnosno da li su na Kosovo došla iz pravca Jarinja.

Prema višegodišnjoj proceduri, novac Narodne banke Srbije na Kosovo stiže uz oružanu pratnju, koja se menja nakon pristizanja na prelaze.

Novac se odatle predaje jedinom ovlašćenom privatnom obezbeđenju za to – „Henderson“, koji ga je dalje doprema u institucije.

Sa druge strane, kada novac prenosi privatno fizičko lice, ono ima pravo da, bez prijavljivanja, kod sebe ima novac koji ne prelazi iznos od 10,000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari