Dvadeset godina ranije: „Srbija stala da Milošević ode“

Kako je Danas pisao o 5. oktobru 2000. godine

Ostavite komentar


  1. Jadni mi koji smo tada imali dvadeset godina… Upali u vremensku kapsulu I ispali iz nje na isto mesto sa pedeset

    1. Bas ste me rasplakali, nista nismo uradili a deca nam sada imaju dvadeset godina. Stidim se!

  2. Veličanstveno. Ponosi se, Srbijo, 5.oktobra, stidi se šestog, i bog da ti dušu prosti…

  3. Prvorođeni je abortus današnjeg dana. A kad pogledam one Đinđićeve lopine na okupu, gologuzija koju pas nije imao za šta da ujede a vidi ih danas…. A raja na kontejnerima, buvljacima, fabrike danas koje nisu srušene liće na scenografiju horor filma. Čeda, Čanak, Živković, Đelić, Bubalo, Velja, Labus i desetine drugih i danas kao vampiri piju krv Srbiji. Plus što Šešelj, čovek koji je dao dva predsednika, sprovodi svoje snove. Nismo razumeli ono „Gotov je“. U stvari „Gotovi smo“.

    1. A ovi ti dobri?Ovi jadni nemaju pa pozajmljuju od tetke lovu?Dug Srbije je sada negde oko 30 milijardi evra!Psss,nisu još objavili.Zadužili nas Kinezi i EU jer su nam humanitarno pomagali..

  4. Dan pun nade, radosti, veselja i osmeha. Samo dve godine potom, sve sruseno. Danas sve, ali bas sve suprotno tome.

  5. Niti želim da čitam tekst a još manje komentare. Za mene postoji samo jedna istina da je Srbija tog 05.10.2000. ušla u proces tranzicije od zaostale, plemenskim ratovima i sankcijama („iznutra“ pod „dirigentskom palicom“ bankarskog pravnika obučavanog u USA) obogaljene kolonije ka totalnom protektoratu, resursu bagatelne radne snage svih profila i svakovrsnoj deponiji. U znak zahvalnosti „projektanti“ takvog statusa su dozvolili namesnicima protektorata da se prema raspoloženju igraju demokratije a nakon toga zgaze sve institucije i metastaziraju svo zlo iz 90-ih oličeno u partokratiji i hiperkorupciji kao podvrsti svakovrsnog kriminala. I to je to – tačka bez zareza.

  6. 5.oktobar je otet volonterima slobode od strane profesionalnih ljigavaca.

  7. Srbija mora sama da odluci kad je i od koga okupirana- da li je to bilo 1918, 1945 ili 1974 ili pak dolaskom Milosevica- inace dzaba vam sve oktobarske revolucije…

  8. Milošević „otišao“
    „ostali“ „miloševićevci“
    presvučeni u „nove partije“
    Ništa se nije promenilo u institucijama, tužilaštvima sudovima policiji, čak su i u SANU ostali isti titoisti i miloševićevci
    Brozova pljačkaška banda se samo decenijama presvlači iz „dresa u dres“ i nastavqa uništenje rasprodaju i izdaju Srpskog naroda
    Na prste jedne ruke se mogu izbrojati „političari“ koji nisu bili članovi Brozove bande ili ne potiču iz pedigrirane porodice Brozovih zllikovaca

    1. Bas si se nalupetao .. kakve veze ima Josip Broz ,sa individuama kao sto su Seselj Vuci Dacic i ostala bratija

    2. „Hrišćanstvo je komunizam iz ljubavi“, Adolf fon Harnack, filosof religije. „Da je Isus Hrist sada ovde, jedno je sigurno, ne bi bio hrišćanin“, Mark Tven.
      “Doćiće dan kada će nam se u ekonomiju uvući neznalice i plaćenici stranih konzorcija i korporacija, doći će dan kada će svoje ljude imenovati premijerima, državnicima, taj dan biće sprovod naše suverenosti i damokracije, taj dan bit će sprovod slobode, prava radnika i svijeta kakvog smo poznavali, taj dan doći će uskoro, a mi ćemo ga slaviti kao državni praznik. (Partizan, komunista, pokojni prof. dr ekonomije, Branko Horvat)

  9. Ovo je vrlo „cudna“ rekapitulacija 5-oktobarske kontrarevolucije. „Hepi end“ vesterna gde je „los momak“ na kraju upucan i masa navalila na izlaz gde se zaglavila i tu na tom mestu drezdi do dana danasnjeg. Ni tamo ni vamo.

  10. srećan rođendan svima koji su rođeni 5. oktobra.
    A Srbija u prepunoj svojoj istoriji je dobila još jedan datum svoje sopstvene prevare,naive,istorijske ličnosti najpodlije prevarante i lopove.

  11. E nije bilo tako! Nego se Srbija naljutila što je izgubila Kosovo pa je Sloba mora to da plati. Ništa više. Šta sanjarite, ako vam se spava idite kući, nemojte ni da dolazite na posao. Šta nas trujete sa ovak’im glupostima …

  12. Da su Sloba i Mira 5.10.00. prošli kao Elena i Nikolae zbog uzurpacije vlasti i želje za večnom vladavinom danas nebi imali novog Slobodana Miloševića.

  13. Da su posle 1945 naciste ostavili u opoziciji a samo maknuli Hitlera, Gebelsa i Geringa, mozda bi i dan -danas nacisti vladali Nemackom, pricajuci kako ih je „Nato“ bombardovao i govoreci da su konclogori „samo veliki zlocini, nikako genocid“ i da je Nirnbeski sud nepravedan jer se samo Nemcima sudi. A oni, koji bi se posle odsluzene kazne vratili kuci, nacisti bi im finansirali izdavanje knjiga i organizovali promocije radi sirenja naci-istine o Drugom Svetskom ratu. Eto to je Srbija od 2012 do danas.

  14. Pitanje za milion dolara:

    Zašto su demonstranti odmah po „zauzimanju“ zdanja Skuptine SFRJ spalili svu izbornu dokumetaciju, kojim se dokazuje da je Koštunica pobedio u prvom krugu izbora?

    „Revolucija“ pravodljubivog naroda, ili dvorski državni udar?

  15. Zaboravili ste kako je pao Milošević?Kollubara koju ste posle ismejavali i upropaštavali. Opozicija sa svim vođama nije vredela pola p..ke ladne vode

  16. Bez lustracije i otvorene arhive sistem je netaknut. Personalne promene su golo ništa. 30 godina je ovaj narod izgubio zbog kameleona.

    1. Veličanstvena generacija i veličanstven dogadjaj. Ovi sad će to teško ponoviti zato što su zauzeti odlaskom u inostranstvo. A i u pravu su što da se bore za nešto što su drugi davno napravili odeš i živiš u uređenom sistemu. Većina i ne zaslužuje bolje od diktature. To su ovi što idu za vodjom umesto za idejom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.