Dvadeset treći protest „Užice protiv nasilja“ u četvrtak 1Foto: N. Kovačević

Dvadeset treći protest „Užice protiv nasilja“ održaće se u četvrtak, 12. oktobra, od 19 časova ispred užičke skupštne.

Na skupu će govoriti Bogosav Mihailović, profesor i odbornik Demokratske stranke u Gradskoj opštini Sevojno.

Organizacioni odbor protesta (SSP, DS, ZLF i SRCE) saopštio je da „građani Srbije žive sve teže, dok inflacija divlja, da su dovedeni su do ruba egzistencije i gledaju potpuni raspad državnog sistema i institucija, čiji jedini zadatak je da održi lažnu sliku SNS blagostanja“.

„Ponavljaju se“, ističe se u pozivu Užičanima, „slike života iz devedesetih do najsitinijih detalja – od kriminalne i izopačene vlasti, korupcije, pljačke državne imovine i resursa, ogromnih socijalnih razlika do najnovijih pretnji sankcijama i uvođenja viza, uključujući i pretnju da nas civilizovan svet može svrstati među terorističke države, što bi nas definitivno i nepovratno bacilo na kolena i izopštilo iz svih savremenih tokova“.

„Svedočimo o eskalaciji nasilja, na svim nivoima i svakodnevno. Društvo tone u anarhiju, zahvaljujući samo jednom čoveku i njegovom poslušničkom okruženju, koje vuče zemlju u propast svojom pogrešnom i pogubnom  politikom“.

„Haos stvaraju namerno, jer je to jedino okruženje u kome mogu da funkcionišu, besramno se bogateći, dok drže građane u sve većem siromaštvu trujući ga lažima, lažnim obećanjima i podgrevaju lažne slike o navodnoj ugroženosti nacionalnih interesa“.

„Istina je“, poručuje se u pozivu, „samo jedna – najvažniji nacionali interes i jedina nada za spas države i društva je da oni odu s vlasti“.

„Dođite da, tokom mirnog protesta, pokažemo da takvo stanje smatramo neprihvatljivim, da imamo dostojanstvo i da želimo život u drugačijoj Srbiji“, poručuju organizatori protesta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari