Dve osobe nastradale u požaru u soliteru na Lepeničkom bulevaru u Kragujevcu: Troje povređenih preveženo u Klinički centar 1Foto: Predrag Mihajlović Cile

 

Dve osobe su nastradale u požaru koji se dogodio večeras u soliteru u Lepeničkom bulevaru u centru Kragujevca.

Ovo je za Danas potvrdio Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu.

Po njegovim informacijama, dojava o požaru na 11. spratu solitera je dobijena u 20 sati i 45 minuta. Vatrogasci su stigli samo dva minuta kasnije.

Požar je gašen i spolja i iznutra, kao i specijalnim vozilom sa korpom i dizalicom. U gašenju požara učestvovalo je 7 vatrogasnih vozila i 20 vatrogasca-spasilaca. Na terenu su bila i 4 vozila Hitne pomoći i 12 pripadnika Zavoda za urgentnu medicinu kao i pripadnici EPS-a.

Vatra je stan zahvatila kompletno iznutra a požar se preneo i na fasadu zgrade. Vatrogasci su evakuisali 11 lica sa 11., 12. i viših spratova solitera.

Požar je ugašen u 21 sat. Prikom intervencije vatrogasci su na 11. spratu spasili lice koje im je reklo da se u stanu koji gori nalaze dve osobe. One su po Kočovićevim rečima već bile preminule kada su vatrogasci ušli u stan.

Uzrok požara nije utvrđen i po Kočovićevim rečima njega će tek utvrditi pripadnici Policijske i Uprave za vanredne situacije.

Kako je javio RTK na lice mesta je došao i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Po nezvaničnim informacijam stradale su dve žene.

Iz kragujevačke Hitne pomoći, potvrdili su da su njihove ekipe prevezle i tri povređene osobe u Klinički centar. Jedno njihovo vozilo je još uvek na terenu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari