Dveri: Obezbeđenje Skupštine opštine Zvezdara fizički nasrnulo na dve funkcionerke 1Foto: Logo Dveri

Beogradski odbor pokreta Dveri prekinuo je današnju sednicu Skupštine opštine Zvezdara, a kako su naveli u saopštenju, obezbeđenje je tom prilikom „fizički nasrnulo na dve predstavnice tog pokreta“.

Kako se navodi u saopštenju, predstavnici Dveri su želeli da pitaju čelnike opštine Zvezdara „gde je utrošen novac za puteve koji ne postoje“.

Tom prilikom obezbeđenje je fizički nasrnulo na članove Dveri, predsednica beogradskog odbora Dveri Radmila Vasić je grubo odgurnuta, dok je Nadi Gladović priklještena noga vratima“, navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je sednica prekinuta kada su predstavnici Dveri ušli u salu i pokušali da pitaju čelnike gde je novac iz budžeta za puteve, a na poziv članova Dveri stigla je i policija „posle više od sat vremena kako bi reagovali na fizički napad od strane pripadnika obezbeđenja gradske opštine Zvezdara“.

Beogradsk odbor Dveri prošle godine podneo je krivične prijave protiv čelnika gradske opštine Zvezdara zbog utrošenog novca za „puteve koji nikada nisu napravljeni“.

„Iz budžeta gradske opštine Zvezdara je isplaćeno 2.727.880 dinara za put KP 3537 KO u Mirijevu koji ne postoji i gde se danas nalazi šumska staza, dok je za put KP 1797 KO na Zvezdari isplaćeno, u dva navrata, 3.791.488 dinara za put koji takođe nije urađen“, navodi se u saopštenju.

Dveri navode da je naručilac tih poslova je bila opština Zvezdara, a izvođač radova „Izoteks“.

„Takvih poslova je samo u poslednje dve godine bilo u iznosu od skoro 1.000.000 evra i to bez PDV-a. Iako su Dveri zbog ovih malverzacija podnele krivične prijave, policija i tužilaštvo ćute i ne procesuiraju aktere u ovom slučaju korupcije i kriminala“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari