Dveri pokreću kampanju "Jedna je majka" 1Foto: Pexels

Srpski pokret Dveri poručio je danas da je cilj njihove kampanje „Jedna je majka“ da ukaže „na maćehinski odnos države prema majci“, ističući da je prioritet da se „skrene pažnju javnosti na loše stanje u srpskim porodilištima“.

„Porođaj, zdravlje i posao su tri najvažnija prioriteta za opstanak majki i uspešnu borbu protiv bele kuge“, rekla je predsednica Ženske snage Dveri Draganje Milićević, u pisanoj izjavi.

Kako je navela, „da bi se žene ohrabrile da rađaju i zasnivaju porodicu mora im biti olakšan povratak na posao i pružena podrška prilikom brige o deci“ i da „neradna nedelja predstavlja prvi korak u konkretnoj podršci porodici, a posebno samohranim roditeljima koji nemaju kome da ostave decu na čuvanje“.

„Dovođenjem porodilišta u stanje humanog prostora u koji žena želi da se vrati i konstantnim merama i podsticajima bračnim parovima da imaju decu, možemo rešiti problem bele kuge. Zato je najvažniji prioritet ohrabriti žene da pre tridesete godine postanu majke, obezbediti im siguran posao i zdravim sistemom vrednosti obezbediti produžen period reproduktivnog zdravlja“, istakla je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari