Dveri: Skandalozno je da se Vučić hvali pojeftinjenjem hrane najnižeg kvaliteta 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKO

Srpski pokret Dveri ocenio je danas kao skandalozno to što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom predstavljanja potrošačke korpe sa jeftinijom namirnicama, hvalio pojeftinjenjem hrane najnižeg kvaliteta.

Kako je navedeno, predsednik Aleksandar Vučić je „sa verbalnog prešao i na stvarno trovanje građana i na specijalni meni za ugrožene građane stavio parizer, testine i sok po cenama koje jasno govore da se radi o industrijskim otrovima i otpadu, a ne govorimo o kvalitetu ishrane kao preduslovu zdravlja i prevencije“.

„Za trpezu građana predsednik je pripremio parizer po ceni od 250 dinara, iako je prosečna cena kilograma mesa 500 dinara. Nitrati, emulgatori i malo mesnog otpada predlog su predsednika za izlazak iz gladne godine, a što predstavlja otrov u plastičnim omotu“, navedeno je u saopštenju.

Iz Dveri su podsetili „da predsednik najviše voli punjene lignje čija je cena oko 2000 dinara za kilogram, jede prve trešnje i pije najbolja vina“, te stoga smatraju da deviza „ako nemate za hleb, jedite parizer“ neće lako proći.

„Taj isti ili sličan parizer služi se i porodiljama i pacijentima u bolnicama dok njegovi ministri i direktori javnih preduzeća nemilice troše stotine miliona na reprezentaciju“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da će 20.000 dinara, koje je predsednik namenio penzionerima, „oteti novim akcizama od njihove dece, a očigledno je da će i praunučad vraćati dugove i promošaje ove bahate vlasti“.

Iz Dveri su naveli i da podržavaju zahtev ministarke zdravlja Danice Gručić da se poboljša ishrana učenika i da se hitno uvedu zdravi i besplatni obroci u sve škole.

„Tako neće biti bitno gde su prodavnice brze hrane, ali ostaje joj da se zaista pobrine za kockarnice i oko 300.000 zavisnika od kocke sa ukupno jednim dispanzerom za zavisnike od kocke“, naveli su iz Dveri i ukazali da je prema anketama 30 odsto dece u Srbiji imalo dodira sa drogama upravo u i oko škola, „dok je na straži cela garda policajaca angažovana novcem građana radi bezbednosti dece“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari