Dveri traže preispitivanje doktorata Nebojše Stefanovića i Jorgovanke Tabaković 1Boško Obradović Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Troje poslanika Pokreta Dveri zvanično je od Ministarstva prosvete zatražilo da nadležni prosvetni organi pokrenu proces preispitivanja doktorskih disertacija Nebojše Stefanovića i Jorgovanke Tabaković, zamenika predsednika SNS.

Boško Obradović, lider Dveri na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije naveo je da postoji osnovana sumnja da su i ovo dvoje funkciuonera SNS, poput Siniše Malog, ministra finansija, učinili krivično delo iz člana 198 Krivičnog zakonika – povreda moralnih i imovinskih prava autora i da su njihovi doktorski radovi plagijat.

„Ako su tri najbliža saradnika predsednika Vučića lopovi – onda i predsednik ne može biti bolji, tako da je smena svih njih ali i odgovornost predsednika lično – jedino rešenje svih ovih afera koje se svakoga dana umnožavaju“, naveo je Obradović napominjući da se vladajući režim opredelio da više ne odgovara na pitanja novinara koja nisu pod kontrolom.

On je podsetio da na konferencijama za medije predsednika SNS Aleksandra Vučića više nema slobodnog postavljanja pitanja, dok je ministar Nebojša Stefanović istovremeno rekao da više neće odgovarati na pitanja o Krušiku. Obradović je naveo da nadležne državne institucije i ministar unurtrašnjih poslova Nebojša Stefanović ćute o Stefanovićevom kumu „batinašu Goranu Papiću“ koji je za četiri godine bez ikakve policijske škole napredovao do zamenika načelnika SBPOK-a.

Nema vesti, kako je rekao, dokle je stigao dsisciplinsbki postupak protiv Papića i Tomislava Antonijevića zbog prebijanja Dejana Pejovića u Zaplanjskoj ulici u Beogradu.

„Jedini odgovor koji sam do sada dobio je tvit narodnog poslanika SNS Vladimira Đukanovića koji je javno objavio tužbu Jugoslava Petkovića, u svoje vreme suvlasnika dnevnog lista Pravda zajedno sa Nemanjom Stefanovićem, rođenim bratom Nebojše Stefanovića, a danas SNS direktora „Jugoimport SDPR“, protiv mene jer sam ga naveo kao člana političke mafije, a da tu tužbu ja kao tuženi još uvek nisam ni dobio. Đukanović je istovremeno i protivzakonito objavio javno i moju adresu stanovanja, kao što su SNS botovi istog dana objavili javno adresu stanovanja Marinike Tepić, što smatram direktnom pretnjom oboma i našim porodicama. Ali, neće nas ućutkati da govorimo o kriminalu i korupciji u vrhu vlasti. Zato postavljam novo pitanje – da li je istina da je Goran Papić vlasnik stana u nelegalno nadzidanom potkrovlju u novoj zgradi u Preševskoj 40 na Zvezdari od 160 kvadrata u vrednosti od 200.000 evra i može li da dokaže poreklo ove imovine i da li je platio porez na imovinu“, upitao je lider Dveri na konferenciji za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari