U saobraćajnoj nesreći koja se u subotu dogodila na autoputu Beograd-Niš u blizini Velike Plane povređeno je sedam osoba od čega petoro dece, ali niko od njih nije u životnoj opasnosti. Teže povrede zadobila je jedna odrasla osoba i dvoje dece od 11 i 15 godina, koji su hospitalizovani u kragujevačkom Kliničkom centru i, prema tvrdnjama lekara, njihovo stanje je stabilno.

Lekar Radoslav Aleksić za naš list kaže da je dečak zadobio povrede kože na glavi, zadnjici i ispod polnih organa, dok devojčica ima naprsnuće ključne kosti i povredu desne strane donje vilice, pa je, tokom jučerašnjeg poslepodneva, upućena na snimanje glave. U Urgentnom centru kragujevačkog Kliničkog centra smeštena je i medicinska sestra, odnosno jedna od dve povređene odrasle osobe.

Istražni sudija iz Velike Plane Miroljub Živanovićnaveo je da je u sudaru koji se dogodio preksinoćoko 19.30 povređeno petoro dece i dvoje odraslih.

Prema rečima sudije Živanovića, nesreća se dogodila kada je kombi pokušao na pretekne minibus koji se kretao iz pravca Beograda. Pretpostavlja se da je kombiju kojim je upravljao Vladimir Petrović(25) iz Kragujevca pukla guma nakon čega je udario u minibus, koji je sleteo s puta i prevrnuo se na bok. Istražni organi još čekaju veštačenje uzroka nesreće.

– Kombi je udario u minibus, koji je probio zaštitnu ogradu, sleteo s kolovoza i prevrnuo se na bok – rekao je Živanović. Minibus je vozio Srđan Barović(33) iz Kragujevca. U minibusu je bilo dvanaestoro dece koja su se u pratnji četvoro roditelja vraćala sa takmičenja u karateu održanog u Zemunu.

Svih 16 putnika iz minibusa najpre je primljeno u Opštu bolnicu Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci, a deo je potom prebačen u Beograd i Kragujevac.

– Na odeljenju hirurgije na opservaciji i lečenju zadržano je dvoje dece i trener – rekla je doktorka Opšte bolnice u Smederevskoj Palanci Marija Nikolin. Ona je dodala da su pacijenti u dobrom stanju i van životne opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari