Dva srpska mladića napadnuta nožem kod Gnjilana 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Dvojica srpskih mladića iz Parteša kraj Gnjilana, Božidar Stanković i Velibor Dimić napadnuti su sinoć nožem, nanete su im teške telesne povrede, ali nisu životno ugroženi.

Kako je izvestila lokalna RTV Puls, do napada je došlo u kafani u obližnjem selu Straže, oko ponoći.

Portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani je potvrdio da su napadnuta dva srpska mladića i izjavio da policija radi na identifikovanju i procesuiranju napadača.

„Za sada niko nije uhapšen“, rekao je Hašani, ne navodeći nacionalnost napadača.

U Partešu, izvori RTV Puls kažu, da je njihove sunarodnike napao Albanac koji se kao gost zatekao u lokalu. Jednom povredjenom je naneo dva uboda, a drugom jedan.

Direktor Zdravstvenog centra Gnjilane dr Zoran Perić izjavio je da napadnuti mladići imaju ubodne rane u predelu grudnog koša, ali da nisu životno ugroženi.

„Neposredno nakon napada, povredjeni mladići su medicinski zbrinuti u bolnici u Pasjanu, nakon čega je došla specijalna kosovska policija i odvela ih u bolnicu u Gnjilane na dalje lečenje“, rekao je Perić, prenosi portal Kosovo onlajn.

To nije prvi incident u kafani u novobrdskom selu Straža koju posećuju i srpski, i albanski gosti. Prošle godine, kosovska policija uhapsila je jednog Albanca koji je učestvovao u napadu više lica na 23-ogodišnjeg Srbina iz sela Zebince nakon svadje u tom lokalu, podseća RTV Puls.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari