Edukacija za predškolce: "Ne treba da se plašite policije, tu smo da pomognemo" 1Foto: Danas/Katarina Živanović

Policijska uprava u Novom Sadu organizovala je za decu predškolskog uzrasta u Srpskom narodnom pozorištu gledanje edukativne predstave „Moj drug policajac“, u izvođenju Dečijeg pozorišta „Lane“ iz Kikinde, saopšteno je danas iz Gradske kuće.

„Na ovaj način želimo da im objasnimo šta mi to radimo, da ostvarimo dvosmernu komunikaciju i da im pokažemo da se policije ne treba plašiti. Policajci i policijski službenici su dobri roditelji i komšije i uvek su tu kada je potrebno da pomognu“, rekao je zamenik načelnika Policijske uprave u Novom Sadu – Momčilo Sovilj.

On je naveo da će u ovom projektu učestvovati više od 1.300 novosadskih predškolaca.

„Prevencija je nešto na čemu svi kao društvo moramo da radimo, kako ne bismo razmišljali o posledicima kada bude prekasno. Zato Grad podržava inicijativu Policijske uprave u Novom Sadu da, na lep i deci primeren i zabavan način, senzibiliše naše predškolce, da ih upozna sa profesijom policajca“, rekao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

Ukazao je da je važno da deca prepoznaju nasilje i u takvim situacijama ispravno reaguju, kao i da znaju da su policajci tu kako bi ih zaštitili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari