Efektiva: JKP Infostan nastavlja sa nezakonitim ponašanjem na štetu građana

Ostavite komentar


  1. Pored svega navedenog Infostan, vrsi obracun za naredni mese vec pocetoko meseca, iako je rok dospeca poslednji dan prethodnog meseca Tako naplacuju kamatu na iznos, iako je on uplacen o roku, Obracun vrse vec dvadesetog u mesecu, pa vec desetog dobijamo racun , a sve radi nabijanja kamate.

  2. Proces privatni izvršitelj Infostana – ja počeo je 29.7.2012. Izvršitelj nije postupio po Zakonu o izvršenju i obezbeđenju i NIJE hteo da otkloni nepravilnost tokom postupka (sada čl. 148.) i tek kada ga je sud naterao to je uradio. Tek tada sam mogla da onako kako Zakon propisuje uložim prigovor. Prigovor sam uložila februara 2016 preko Izvršitelja a Prvom osnovnom sudu (Katanićeva) još uvek nisam dobila rešenje kojim bi se usvojio ili odbacio moj prigovor. Intervesnisala sam 5 puta kod predsednika suda da se postupak ubrza, dobijala odgovor da je dat nalog sudiji, a u poslednjem odgovoru je predsednik suda napisao da njihovom GREŠKOM prigovor nije ni zaveden?! Sve sam do sada sama pisala jer para za advokata nemam. Očigledno je da zakoni ove države važe samo da štite državu i da se samo u tom pravcu primenju.

  3. Efektiva, jedino udruženje u 14 CHF zemalja bez ikakvog rezultata. Rade za vlast i sada se vataju razvodnjavanja ostalih sistemskih pljački.

  4. Zakon štiti, sa razlogom, one koji svoje obaveze uredno plaćaju. U suprotnom, nesavesni poverilac bi mogao uredno plaćenu obavezu naplatiti dva puta. Efektiva pokušava da zaštiti i one koji su nesumnjivo ostali dužni.

  5. Lopovska drzava trebamo i mi obući žute prsluke i tu bagru staviti pred sud srama..

  6. I šta raditi, kome se žaliti?
    Kako dokazati bilo šta? Upravo sam dobila pretnje od tog advokata. I šta sad?

  7. Ukinuti infostan. Placanje grejanja direktno toplanama . CIscenje i odrzavanje zgrade su vec preuzeli privatnici . Za odnosenje smedja posebna uplatnica kao i za grejanje a ovi iz infostana na dozivotno letovanje u Sibir.

    1. To preduzećeje bezpotrebno Beogradjanima. Služi za otimanje para i finansiranje stranaka na vlasti.

  8. Naravno,lopovi…
    Moze im se.Drzava im dozvolila,pa zajedno sa izvrsiteljima,izigravaju pravnu drzavu i deru narod.
    Kada tebi treba nesto,kao gradjaninu,nigde iste drzave nema…
    Samo postojis za dug,a kada tebi drzava duguje,nikom nista…
    Lopovi!!!

    1. Nema druge nego posetiti advokata koji je sastavio tuzbu a zatim izvrsitelja za mali dogovor o bolnickom lecenju i troskovima istog..

  9. И сама сам жртва инфостана. Налазе ми наводне дугове и правоснажну судску пресуду,нвећ је извршитељ за наводних око 9000 дуга одредио скоро 17000 обуставе од пензије коју сам тек регулисала укупно 14000; са додатком државе до минималне иначе би била 11000, непуних 7000 месечно.
    Извршитеља интересује само новац
    Зашто држава не одреди радну обавезу и ако је судска одлука неправедна лакше би је одужила

  10. Извршитељска тарифа пола дуга?Нема објашњења њихова је прва и последња, они располажу свиме што поседујем и одлучују без моје сагласности

  11. Hoce li NEKO stati ovome na put? Sta je ovo koga oni glume? Izvrsnu vlast koja pljacka narod godinama a onda dodje po dupli harac.

  12. infostan je mafijaska organizacija naplacuju sve sta im se cefne plackaju potrosace ni dodana danasnjeg nije objavljeno kolke su pare ukradene u infostanu u zadnjih 20 godina radi se o milijardama evra direktori infostana voze najnovije mercedese i audije goran vesic kriminalac infostana ima desetak stanova u beogradu sto je dobio od infostana olos

    1. Infostan je Zlocinacko Udruzenje, i leglo neradnika, Isao sam 3x kako bi pokazao da imam uplatnice i da je placeno u roku za dug koji su me utuzili, ali onda ide njihova prica da su promenili nacin uklnjizavanja i da sada mogu kako im se hoce.Mi smo narod stado, i zato nas svako jase, Treba da se bunimo i da se pozivamo na nove zakone posebno ZOO 379 i zakon o potrosacima. A advokata koga su navodno angazovali koji nema Pecat a ni telefon ni adresa kancelarije. Pisacu Advokatskoj komori da vidim sta ce oni reci, da li postoji indikacija za Discilplinski postupak zbog krsenja prava?

  13. Takvu opomenu sam primio od izvesnog advokata na kojoj je samo faksimil, bez službenog pečata. Utvrdio sam da dotični nije član Advokatske komore Beograda, niti je prijavljen na adrresi koja stoji na faksimilu njegovog dopisa. Pošta je konstatovala da je nepoznat. To već predstavlja ozbiljno krivično delo. Zbog srazmera ove nezakonite otimačine, Tužilaštvo bi trebalo da pokrene postupak.

    1. Postovani.Dobila sam opomenu pred utuzenje za 2018.god. prema evidenciji infostana na dan 22.11.2018 .neizmirena obaveza u iznosu 14.325.29 din.Rok za uplatu je 8 dana tj. 30.11.2018. Uplatila sam svu obavezu pi opomeni u vrednosti 14.326.00 din dana 05.01.2019.god. Pritom opomenu koju sam dobila pred utuzenje koju je navodno poslao advokat Milos R. Vuckovic kazem navodno advokat jer na opomeni nema pecat advokata ni adrese a ni faksimil ovlascenog takozvanog advokata Milosa Vuckovica lice koje mora da zna kako se salju opomene da se vidi orginal poslat i osobe koja stoji iza toga.Pretpostavljam da je to poslao infostan a ne advokat jer nema overe.Dobijam mesecno racune za naredne mesece ali na racunu nigde ne pise moja uplata od 14.326.00 din .Gde su te pare ko je zaduzen za resavanje ovog peoblema? Ident 0943508 .

      1. Niste nazalost jedini koji prezivljava stresove. Isti Advokat Vuckovic u sprezi sa Izvrsiteljem Dusanom Trbojevicem izdaje meni resenje pod brojem 43-03-12081-19-0309 ya nepostojeci dug. Naime kupila sam stan sa dugovanjima prema Infostanu, Sklapam ugovor sa Infostanom o preuzimanju svih dugova 25.11.2019 i radim reprogram na 12 meseci,uredno placam iznose predvidjene ugovor u mesecnim anuitetima. U clanu 2 pomenutog ugovora decidno stoji da su to sva dugovanja zakljucno sa 01.11.2019 uracunata. Medjutim Infostan mi salje racune za retroaktivan period Jul,August i Septembar 2019 i protivno ugovoru pokusavaju da mi iznude dodatan novac.

  14. Dobih juce pomenutu opomenu za neplacene racune pocev od juna 2018. Elem, ono sto mi nije sasvim jasno je kako se na spisku mogu naci (ako uzmemo obzir onu pricu o opomeni nakon 90 dana) racuni za novembar (rok dospeca dvadeset neki decembar 2018), decembar (rok dospeca dvadeset neki januar 2019) i januar (rok dospeca 28.02.2019). Narocito je interesantan ovaj poslednji ako se uzme u obzir da je obracun na osnovu kog je opomena nastala uradjen 21.02.2019, a ista poslata 26.02.2019. Ocigledno je nekim ljudima dozvoljeno da funkcionisu po sistemu „javlja mi se“, dok bi nad, obicne smrtnike, po bez problema pohapsili kad bismo se bavili proricanjem buducnosti.

  15. Pozivom na broj tel. advokata koji je naveden kao pravni zatstupnik Infostana sam saznala da zastupnik nema nikakve informacije u vezi sa opomenom, da to šalje Infostan i da sve informacije mogu da dobijem samo od Infostana (da ne pričam da je ženska osoba sa kojom sam pričala izrazito glupa i nevaspitana).
    Infostan treba ukinuti, a i privatne izvršitelje. Zelenaši su i jedni i drugi.

  16. Recite mi molim vas, kome mogu da se obratim jer imam isti problem koji se navodi u prethodnom tekstu? Ne mogu nikako da izađem iz začaranog duga. Trenutno plaćam dva izvršitelja, a prošli mesec mi je stigla opomena i za trećeg pa sam morala da platim u celosti dug za zaostala tri meseca jer ne mogu da stignem da platim sve sto mi traze, trenutno sam nezaposlena i samohrana majka i samo ja znam kako sa svim tim računima uspevam da izdržavam srednjoškolca. Hvala Vam unapred.

    1. gospodjo ulozite sudu prigovor na predlog o izvrsenju to onda ide sudskim putem ovako sve duplo vam naplacuju troskove advokata troskove izvrsitelja i tako cete stalno biti u krugu niste jedina u bg ima vas hiljade ja imam advokata koji moze ya 3000 dinara da vam napise prigovor kad podignete resenje imate 8 dana da ulozite prigovor onda to ide sudskim putem a ne preko izvrsitelja evo vam moj face buk profil za kontakt nikola popovic fudza pami se javite ya prijatelja i mesenger

  17. Molim ukoliko neko ppznaje advokata koji zastupa gradjane po ovom pitanju da mi da njegov kontakt.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.