Savo Manojlović ispred Predsedništva SrbijeScreenshot N1

Ekološki aktivisti proveli su noć u šatorima u Pionirskom parku u Beogradu, ispred ulaza u zgradu u kojoj je sedište predsednika Srbije.

Oni traže donošenje zakona o zabrani istraživanja i eksploatacije litijuma i bora u Srbiji, a najavili su da će tu „kampovati“ do ispunjenja zahteva.

Predstavnik pokreta „Kreni – promeni“ Savo Manojlović putem društvenih mreža pozvao je noćas predsednika Srbije Aleksandra Vučića još jednom da usvoji njihov zahtev.

„Srbija nije na prodaju“, poručio je Manojlović na svom nalogu na Tviteru.

Kako navodi N1,reporter ove televizije zatekao je jutros aktiviste i meštane Gornjih Nedeljica koji su se probudili, izašli iz šatora i doručkuju.

Savo Manojlović kaže za ovu televiziju da su odlično spavali u šatoru sa meštanima Gornjih Nedeljica. „Došli smo da ih podržimo, super je atmosfera, prvi komšija mi je predsednik, druga komšinica holivudska glumica Bojana Novaković, gajba u centru grada“, kaže.

Ističe i da tokom noći nije bilo hladno jer ima dve vreće za spavanje. „Super je, spavao sam u centru grada, posao mi je na pet minuta odavde pa neći gubiti ni vreme na to. U pitanju su idealni uslovi za život“, rekao je Manojlović i najavio da je tokom dana predviđeno da do šatora dolaze poznate ličnosti da podrže meštane Gornjih Nedeljica.

On je pozvao i sve ljude iz Beograda da pokažu gostoprimljivost i da „ko nešto ima može da donese“, te da pokažemo da smo prestonica „koju boli svaka suza svakog kraja Srbije“.

Upitan da li će i večeras kao i sinoć biti održan protest ispred Predsedništva, odgovara da neće.

„Nema više protesta kao sinoć, samo kampovanje“, rekao je Manojlović i pozvao i ostale građane da se pridruže meštanima Gornjih Nedeljica i da kampuju sa njima. „Gde imate privilegiju da kampujete u centru grada. Vreme je da pokažemo solidarnost sa ljudima kojima žele da otmu zemlju, zavičaj, da ih ostave bez vekovnih ognjišta“, rekao je on.

Navodi i da se okupljenima nije niko od nadležnih obraćao. „Komše, predsednika Republike nema, a već je osam i pet. Narodu priča da radi, a nema ga, brinem se da mu se nešto nije desilo“, ističe Manojlović.

Kaže i da nema potrebe da razgovara sa predsednikom i da je cilj samo da se usvoji zakon o zabrani iskopavanja bora i litijuma. „Čovek se drži za reč, a vo za rogove, ako su zabranili zaista Rio Tinto, moramo to i da sprovedemo kroz zakon“, poručuje Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari