Požar koji je u zahvatio područje mesta Pađene i Stara Straža nadomak Knina prouzrokovao je eksploziju municije i granata zaostalih iz Drugog svetskog rata, prenose hrvatski mediji. Na mnogim kućama od detonacija popucala su prozorska stakla. Evakuisano je 120 stanovnika. Vatrogasci zbog opasnosti od eksplozija ne mogu da gase požar i čekaju da se stanje smiri.


Nakon pokušaja prvih akcija iz vazduha, zbog snažnih detonacija, koje su pretile životima pilota, s požarišta su oko 18 sati povučeni kanaderi i vazdušni traktori. To je potvrdila i Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Prema prvim informacijama niko nije povređen. Zbog požara je zatvoren put D1 i prekinut i železnički saobraćaj. U prvom trenutku nakon dojave na mesto požara izašli su pripadnici JVP Knin, ali su ubrzo zbog lične sigurnosti morali da se povuku pred kišom metaka koji su pretili njihovim životima.

S obzirom na stanje na terenu i intenzitet požara te količinu municije i minsko-eksplozivnih sredstava koje se nalaze u kasarni, očekuje se da će Kninjani, imati noć bez sna, dok je najteže stanje u zaseocima Martići i Mokro Polje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari