Eksplozija u zrenjaninskoj fabrici, dva radnika povređena 1Foto: M.P.

U zrenjaninskoj fabrici vode rano jutros, oko pet časova, došlo je do eksplozije, saznaje Danas. Prema nezvaničnim informacijama došlo je do curenja hlora.

Prema saznanjima reporterke Danasa, povređeni su radnici A.V. i J.M. Reagovala je Hitna pomoć, a uviđaj su izvršili policija i istražitelji. Posle eksplozije grad je ostao bez vode.

Čeka se obraćanje direktora pogona Bojana Dimkića.

Eksplozija u zrenjaninskoj fabrici, dva radnika povređena 2
Foto: M.P.

Radnici J.M. (42) i A.V. (50), koji su jutros zadobili opekotine u eksploziji u Fabrici vode u Zrenjaninu, povređeni su tokom postupka hlorisanja vode, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Inspektor rada Odseka inspekcije rada Zrenjanin izašao je na lice mesta i ustanovio da su oba zaposlena bila prijavljena kod pomenutog poslodavca na neodređeno vreme na poslovima – operater uređaja za prečišćavanje vode što podrazumeva i obavezno socijalno osiguranje“, stoji u saopštenju.

Zrenjaninska bolnica: Povređeni radnici nisu životno ugroženi

Radnici zrenjaninske Fabrike vode A.V. (50) i J.M. (42) povređeni su jutros u eksploziji u tom pogonu ali nisu životno ugroženi, saopšteno je iz bolnice u tom gradu.

Jedan radnik je povređen lakše a drugi teže, i kod njega je dijagnostika u toku.

Iako radnici nisu životno ugroženi, oni će ostati na bolničkom lečenju.

Zrenjaninski Vodovod preuzeo snabdevanje grada

Zrenjaninsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ pokrenulo je postupak preuzimanja vodosnabdevanja grada, posle eksplozije koja se jutros dogodila u Fabrici vode.

Kako je iz tog preduzeća saopšteno oko 10 časova, za sat vremena biće normalizovano vodosnabdevanja na teritoriji celog grada.

Građanski preokret: Eksplozija u Zrenjaninu dramatično upozorenje

Jutrošnja eksplozija u „fabrici vode“ u Zrenjaninu u kojoj su dve osobe ozbiljnije povređene, dramatično upozorenje je da je posao od izuzetnog značaja za grad i zdravlje ljudi dodeljen nesposobnoj grupi, saopštio je Građanski preokret (GP).

LSV: Mora biti utvrđena odgovornost za eksploziju u zrenjaninskoj fabrici vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je nadležne da što pre istraže sve okolnosti vezane za današnju eksploziju u zrenjaninskoj fabrici vode u kojoj su povređena dva radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari