EMS o nestanku struje za 11.000 domaćinstava: Na područje Šida stigli stubovi za dalekovod 1Foto: FoNet/Gordana Raković Rudović

Na podruju Šida, gde od subote, zbog nevremena i pada nekoliko stubova dalekovoda oko 11.000 građana nema struju, stigli su svi havarijski stubovi za postavljanje a vrše se zemljani radovi za temelje, saopštila je danas Elektromreža Srbije (EMS).

U saopštenju je navedeno da se inženjeri i monteri pripremju za fizičko podizanje stubova čija visina, po elaboratima, biće oko 36 metara.

„S obzirom na ozbiljost zahvata i rada na visini, nadamo se da kiša neće ozbiljno ugrožavati ekipe“, navela je EMS.

Zbog jakog nevremena, juče u 16.31 došlo je do ispadanja dalekovoda u Sremskoj Mitrovici i Šidu, a bez struje je ostalo oko 11.000 potrošača na području Šida.

„Ekipe su na terenu i radiće cele noći, ali ne postoji mogućnost brze sanacije havarije, jer su prema zasada raspoloživim informacijama pala tri dalekovodna stuba“, saopšteno je ksnije juče iz EMS-a.

U saopštenju je navedeno i da je dalekovod Šid – Nijemci od ranije neraspoloživ zbog pada više dalekovodnih stubova sa hrvatske strane, što je, kako je ukazano, „u ovom slučaju dodatna otežavajuća okolnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari