Epidemiolog Stanković: U Vranju je neophodno pooštravanje mera, kako ne bi bili "srpski Vuhan" 1Dr Slađan Stanković Foto: Vojkan Ristić/Danas

Komentarišući današnji podatak da je u Vranju nastavljen rast obolelih od virusa Covid 19, dr Slađan Stanković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju večeras je za portal Danasa izjavio da „ovakva epidemiološka situacija zahteva pooštravanje mera na celoj teritoriji opštine Vranje“.

– Moje lično mišljenje, kao epidemiologa je da ne bi smo dalje pogoršavali situaciju i dogurali da budemo „srpski Vuhan“, moramo da skratimo vreme rada kafića i ugostiteljskih objekata, kao i hiper marketa, kao i momentalno prekinuti sva dešavanja u kulturnim objektima na području grada, ali i cele opštine. Svi koji su bili u kontaktima sa zaraženima, moraju ostati najmanje dve nedelje u kućnoj izolaciji. Samo tako možemo sprečiti nastavak širenja pandemije u našem gradu i opštini. U protivnom, imaćemo ozbiljne posledice po zdravlje ljudi – alarmantno upozorava dr Stanković, koji kaže da je vrlo važno što su srednje škole i četiri osnovne u Vranju prešle na onlajn nastavu.

Po njegovom mišljenju neophodno je da Gradski štab za vanredne situacije, pod hitno „uvede nove mere, kako bi se sprečilo dalje širenje pandemije“ koja iz dana u dan dobija u centralnoj opštini Pčinjskog okruga jak zamah.

U Kovid bolnicama u Vranju raste broj novih pacijenata, mada niko od zvaničnika večeras nije bio dostupan da to potvrdi. U Kovid ambulantama za odrasle i decu u Vranju zabeležen je porast pregleda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari