Epidemiološka situacija u Subotici nepovoljna, povećava se broj zaraženih 1Foto: Pixabay

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Subotici nepovoljna i da se broj novozaraženih iz dana u dan menja.

„U Opštoj bolnici Subotica trenutno je hospitalizovano 43 lica, otpušteno je tri, ali je primljeno pet. Na respiratoru je osmoro ljudi, pet je intubirano, a troje je na mehaničkoj ventilaciji“, rekao je Bakić.

Podsetio je da je novi soj omikron virusa ušao i u Srbiju i da je pitanje dana, našeg odnosa, sprovođenja mera, kada će taj talas doći i u Suboticu i u kom obimu.

Dodao je da je ovakva situacija dovela do toga da je doneo odluku da se otkaže organizovani doček Nove godine na gradskom trgu.

„Bilo bi izuzetno licemerno da ja, kao gradonačelnik, koji apelujem na poštovanje mera, na vakcinaciji, da budem neko ko će svojom neodgovornošću da inicira neki talas zaraze u ovom gradu i da se tako dodatno optereti zdravstveni sistem u Subotici“, naveo je Bakić.

Sredstva u iznosu od 4,3 miliona dinara preusmerena su za studente i za lečenje dve male Subotičanke, Milu Mikulić i Leonu Kovač, kako je gradonačelnik i najavio početkom ove nedelje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari