EPS: Dovoljno struje 1

Snabdevanje električnom energijom u Srbiji je stabilno i svi sistemi Elektroprivrede Srbije (EPS) normalno funkcionišu uprkos mećavi i ledenom talasu, saopštila je danas EPS i poručila da su ekipe u punoj pripravnosti i u najkraćem roku izlaze na teren u slučaju kvarova i prekida.

Zbog temperature koja u Srbiji već nedelju dana ne prelazi nula stepeni povećana je potrošnja električne energije za grejanje, ukazuje EPS.

Kako navodi, u utorak je isporučeno 136,8 miliona kilovat-sati električne energije građanima i privredi Srbije, što je za 18 odsto više od proseka za ovo doba godine.

Procene su da će potrošnja i danas biti na istom nivou.

Istovremeno EPS navodi da je preduzela sve mere da se obezbedi kontinuirana proizvodnja uglja i struje i u teškim zimskim uslovima.

Spremni su i planovi aktivnosti i u najkraćem mogućem roku otklanjaju se svi prekidi u snabdevanju, do kojih uglavnom dolazi na teško pristupačnim planinskim područjima.

Broj korisnika koji je tokom dana imao prekide u snabdevanju manji je od 0,0005 procenata od ukupnog broja kupaca, dodaje se u saopštenju.

Ističe se i da je u veoma teškim snežnim uslovima stabilna proizvodnja uglja na kolubarskim i kostolačkim kopovima, a nema problema ni u proizvodnji električne energije u termo i hidroelektranama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari