Er Srbija: Prvi let sa ženskom posadom 1

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Srbije saopštila je da je ispisala je danas novu stranicu u svojoj istoriji kada je uzleteo prvi avion sa kompletno ženskom posadom.

Ovaj posebni let, JU314, krenuo je iz Beograda za Pariz u 17 časova i pet minuta, sa kapetanicom Vesnom Aleksić i kopilotkinjom Mirjanom Stojilković u kokpitu.

O gostima na letu se brinuo tim od četiri članice kabinske posade, koji su činile Mirjana Popović, vođa tima kabinske posade i stjuardese Silvija Madić, Elena Ljubojević i Tanja Stanković.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondićje rekao da je ovo prvi let sa isključivo ženskom posadom u devedesetogodišnjoj istoriji srpske nacionalne avio-kompanije.

On je čestitao članicama posade na ovom značajnom trenutku i izrazio nadu da će ovo podstaći još žena iz Srbije da se opredele za karijeru u avijaciji.

Er Srbija snažno podržava načelo jednakih mogućnosti i pripadnice ženskog pola trenutno čine gotovo 49 odsto od ukupnog broja zaposlenih u okviru Er Srbije, Er Srbija Keteringa i Er Srbija Graund servisiz, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari