Ercegovac: Urgentni centar se u januaru seli u novu zgradu 1Uskoro na novoj adresi, Urgentni centar, KCS Srbije Foto: Bojan Cvejić

Direktor Urgentnog centra dr Marko Ercegovac najavio je da će se ova zdravstvena ustanova krajem januara preseliti u novu zgradu.

Ercegovac je za Radio-televizuju Srbije rekao da je gotova skoro cela kula nove zgrade kliničkog centra, od 4. do 12. sprata – preostali su samo minimalni radovi.

Urgentnom centru pripada šest spratova, i delimično sedmi.

U centar će se ulaziti kroz veliku garažu, iz pravca Klinike „Laza Lazarević“. Jedna od novina u Urgentnom centru je što će, u slučaju masovnih nesreća, pacijenti moći da budu zbrinuti i u hodnicima kada nema mesta u sobama. Tamo će moći da im se omogući i asistirana ventilacija.

Leva zgrada stacionara sadašnje zgrade Urgentnog centra ubuduće će biti podeljena. U levom delu biće Klinika za plastičnu hirurgiju, koja je jedina klinika trenutno dislocirana iz kruga bolnice. Navodi da će ova klinika imati mnogo bolje uslove neko sada i pristup većem broju kreveta intenzivne nege i operacionih sala.

U drugom delu sadašnjeg Urgentnog centra biće Klinika za ortopediju, koja će imati pet operacionih sala i 24 kreveta intenzivne nege. Ercegovac ističe da su zamenjene sve instalacije, kreveti, ormarići.

Ercegovac očekuje da će radovi biti gotovi u januaru i da će se do kraja januara preseliti.

„To zahteva ozbiljnu organizaciju, prvenstveno zbog pacijenata koji su u intenzivnoj nezi. Moraćemo da radimo sa više ekipa anesteziologa, tehničara i vozača, koji će biti na tri punkta, na aktuelnom mestu, u transportu do novog mesta i na novom mestu“, ističe Ercegovac.

Ne sumnja da će lekari raditi i prekovremeno kako bi se selidba realizovala. „Ovo je revolucionarna stvar i komoditet i način rada u novoj ustanovi biće sa više entuzijazma baš zbog tog prostora“, rekao je Ercegovac.

Kada je reč o zapošljavanju, Ercegovac je rekao da je sada prošao konkurs za anesteziologe i primili su svoje volontere i specijalizante, a biće i primanja radiologa i lekara urgentne medicine.

Raspisan i konkurs za dvadeset medicinskih sestara, samo za Urgentni centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari