Erdogan čestitao Putinu i još jednom ponudio posredovanje u rešavanju sukoba sa Ukrajinom 1foto EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan čestitao je danas svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu pobedu na predsedničkim izborima i još jednom ponudio svoje posredovanje u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom, saopštio je njegov kabinet.

Erdogan je u telefonskom razgovoru sa Putinom izrazio nadu da će biti nastavljen pozitivan razvoj odnosa između Turske i Rusije i dodao da je Turska spremna da posreduje u pregovorima Ukrajine i Rusije.

Turski predsednik od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. održava odnose i sa Ukrajinom i sa Rusijom, a u više navrata je nudio posredovanje ili drugu vrstu pomoći za rešavanje sukoba između dve zemlje koje zajedno sa Turskom dele Crno more.

Erdogan je početkom marta primio ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u Istanbulu i spremao se da dočeka predsednika Putina 9. februara, pre nego što je ruski predsednik otkazao put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari