EU podrška inicijativama za mlade u Srbiji 1Foto: europa.rs

Regionalna kancelarija za saradnju sa mladima (RYCO) potpisala je ugovor sa Nezavisnim udruženjem novinara Vojvodine, Mrežom za politike prema drogama u jugoistočnoj Evropi, Crvenim krstom Vojvodine i Helsinškim odborom za ljudska prava u Srbiji o podršci inicijativama za mlade, saopštio je danas Eu info centar.

Ceremonija potpisivanja održana je u prostorijama Kuće ljudskih prava u Beogradu, a korisnici će se u narednom periodu baviti aktivnostima na poboljšanju položaju mladih u društvu.

Šef za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije Evropske unije u Srbiji Pol Anri Prese istakao je važnost saradnje EU i RYCO kancelarije, za doprinos povezivanju i integraciji mladih u regionu, promociji mira i povezanosti među mladima.

“Veoma smo zadovoljni što smo sa Vladom Srbije, RYCO, vladama zemalja regiona i civilnim društvom svi aktivirali mreže da bismo pomogli mladima da napreduju i ostvare svoje pune potencijale”, rekao je Prese.

Na konurs je stiglo više 120 projekata koji su udružili preko 400 organizacija iz regiona. Nagrađeni projekti se bave prevencijom nasilja, medijskom pismenošću, povezivanjem i razumevanjem mladih u regionu, zdravljem.

“Za EU su razvoj i integracija mladih jedan od prioriteta. Unija je nedavno pokrenula Inicijativu za podršku zapošljivosti mladih, vrednu preko 22 milijarde evra, sa ciljem da pomogne mladima da nađu svoje mesto na tržištu rada”, naglasio je Prese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari