Evđeni Tači: OVK vodila ispravan i čist rat 1Foto: EPA PHOTO EPA/FEHIM DEMIR/FD-cl / Arhiva

Oslobodilačka vojska Kosova ne samo da je vodila ispravan, već i čist rat i tu činjenicu niko ne može da promeni, izjavila je danas poslanica Demokratske partije Kosova (DPK) Evđeni Tači.

„Kad god postoje nesuglasice između velikih sila sveta, nekako se nađemo tamo gde treba da označimo prekretnicu složenog političkog odnosa koji postoji između onih koji žele da dominiraju u svetom“, napisala je Tači, bratanica kosovskog predsednika, na svom fejsbuk nalogu, prenosi KoSSev.

Saopštenje Kancelarije specijalnog tužilaštva označila je kao „politički potez i amatersku ucenu“, koja je došla u trenutku kada je trebalo načiniti napore da se ostvari dugotrajan mir sa Srbijom i nastavi ka izvesnijoj budućnosti“.

Ona smatra da su narušeni principi međunarodnog prava i da je ime Tačija i Veseljija ukaljano jučerašnjim saopštenjem institucije koja treba da sprovodi vladavinu zakona i poštuje striktne procedure, zakone i pravila.

Civilizovani svet treba da brine ovakav razvoj događaja, ocenila je ona.

„Bez obzira na to kako će se stvari razvijati, Kosovu je napravljena velika šteta koju nikom nije dugovalo. Danas se samo Srbija može radovati. Svet i civilizovani ljudi koji vole mir treba da osećaju duboku zabrinutost“, rekla je Evđeni Tači.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.