Evropa bez Amerike može biti neka lepša budućnost

Narodni heroj Petar Matić Dule, za Danas, povodom svog stotog rođendana

Ostavite komentar


    1. Razumem da je ovaj covek sa 20 godina bio mlad i zaludjen, ali sta je sad sa njim u 100 godina.
      Kakav je to program ugradjen u njegov mozak kad i sad kaze da Srbija ima imperijalne namere. Sa ovakvim „Srbima“ Tito bi mogao vladti jos 100 godina, a evo s nekima vlada i mrtav 40 godina. Taj JBT je ratovao 1914 protiv Srbije. Organizovao paravojne formacije i sebe proglasio za marsala. Pita li se ovaj kako je Tito oad kaplara dogurao do marsala. Bar to bi trebao da se pita sa 100 godina. Pita li se ovaj Srbin (ako se on i oseca kao Srbin) sta je Srbija unela u kraljevinu SHS? Kakva je to odluka AVNOJ-a 1943. Kako i ko je birao delegate? Zasto je SKS organizovan tek 1945.? Koliko su komunisti pobili Srba posle rata? Sa kim je on kao Srbin pravio bratstvo i jedinstvo 1945, sa onima koji su od 1941 do 1945. u Jasenovackom sistemu logora pobili 700.000 Srbi.

  1. Bravo za clanak! U indigenim narodima zadrzaose obicaj postovanja najstarijih zitelja cija se recslusala. Nazalost, to se izgubilo u tzv.civilizaciji. Jugoslavijaje bila odlicna tvorevina u koju su se neki i sakrili jer su u oba rata bili na strani gubitnika ali uprkos tome trebalo ju je odrzati. Naravno, svaka drzava u okruzenju popreko gleda neke vece i udruzene susede pa i tu!

    1. Ovakvim srpskim generalima, najveći neprijatelji su bili nacionalno svesni gradjani Srbije, gradjanska inteligencija i navodna velikosrpska buržoazija,. Bili su veća i poželjnija meta, čak i od nacista. Dugo posle rata, kao „neprijatelji naroda“, procesuirani su i sahranjivani po „pasjim grobljima“. Ovaj gospodin, ni posle 100 godina, nije uspeo da dekontaminira mozak, koji mu je redizajniran čuvenim „wash brain“ metodama na „šumarskim kursevima“. Ta metoda je bila masovno primenjena na čitav srpski narod. JBT je, uz pomoć slovenačkih i hrvatskih kadrova, znao šta radi. Oni koji su predstavljali Srbe birani su po specijalnim merilima. Njihov IQ nije smeo biti veći od broja cipela a nacionalna svesta je morala da bude srazmerna tom broju. Takvima nije bilo teško usaditi krivicu, ako ni zbog čega onda zato što su bili Srbi. Toga se držii ovaj vajni general u svojoj stotoj godini. Ostali narodi su imali svoje heroje, nacionaliste, koji su znali ko su i šta su, dok su Srbi imali zombije. nacionalno alijenirane ljude, koji su za komunističku ideju i lažno bratstvo i jedinstvo bili u stanju da ubiju i najrodjenije. Ovaj general je dokaz kakvi više nikada ne smemo da budemo.

  2. Živeo drug Dule! Usta mu se pozlatila. Dabogda se takvi hiljadili.

  3. Ne mogu da verujem da su nam još uvek bitan faktor raznorazni pripadnici jedne paravojne terorističke organizacije, iste one čiji su pripadnici po trenutno dostupnim podacima u periodu nakon 1945. pobili više Srba nego Nemci za sve vreme rata.

  4. Srbistan bez Ruzistana moze da bude neka bolja buducnost!
    Bre, gde nam idu mladi, skolovani, ne vucicevci -Ne u Ruzistan???
    Brrrrrrrrrrrrrrrrrr…………………………

  5. Zasto vi ne objavljuete i ostale komentare?svi partizanski generali a njih ima jos dosta nemaju stida ni morala da se pokaju za sve zlocine koje su izvrsili nad sopstvenim narodom…jos uvek udba kontrolise..

  6. Crvena armija izvrsivsi invaziju na Srbiju 1944 godine bez poziva drzave koja je u tom momentu postojala i bila priznata dovela je na vlast jednu totalitarnu ideologiju koja je za godinu dana pobila bez suda za sada dostupnim brojevima oko 60 ooo ljudi. Podaci su bez Beograda, Macve i jos jednog ili dva regiona. Nakon coravih kutija nije nastavila visepartijski sistem nego ga ukinula proglasavajuci nizeg masinbravara za dozivotnog marsala. Nacionalizacijom je oteta privatna imovina, a vlasnici pobijeni ili stavljeni na robiju. Mislim da ovi ljudi koji propagiraju taj zlocinacki sistem trebaju imati bar malo saosecanja za zrtve tog terora, a ne sa setom predstavljaju taj ludacki sistem kao uzor za buducnost jer pioniri tog doba se nisu snasli u demokratiji. Ovaj covek bi trebao otici u crkvu i zapaliti svecu za pokajanje njegovih sunarodnika koji bez groba oznacenog leze po Lisicijim potocima, Savi, Kraljevici kod Zajecara i raznim pasijim grobljima sirom Srbije i CG.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.