Više investitora najavilo je dolazak u šidsku opštinu, što je nakon nekoliko godina zastoja i tavorenja u ovoj sremskoj opštini probudilo nadu da se pozitivne promene i ovde dešavaju iako su vremena teška, a svetska ekonomska kriza se dobro oseti na svakom koraku. Proteklih dana dve firme su potpisale ugovore sa ovdašnjim JP za stambene usluge i građevinsko zemljište o uzimanju državnog zemljišta u zakup na 99 godina.

 Rečje o švajcarskoj firmi IBR koja je sa domaćim kooperantima namerila da u Erdeviku na nešto više od tri hektara sagradi fabriku za proizvodnju koncentrata od voća i povrća, pre svega raznih vrsta kečapa namenjenih inostranom tržištu, s planom da dnevna proizvodnja iznosi 120 tona. Jedan od vlasnika Zoran Marinkovićnajavio je da bi ova investicija iznosila tri miliona evra, a fabrika bi za početak zapošljavala tridesetak radnika.

Drugi investitor, beogradska firma Beokapra zainteresovana je za zemljište u Kukujevcima gde planiraju da u naredne tri godine naprave farmu koza, vrednu 2,8 miliona evra, proizvode kozje mleko, sir i jogurt za poznatog kupca. I ova fabrika bi zaposlila trideset radnika a od domaćih proizvođača bi otkupljivali stada, što je i prirodni resurs seoske sredine. Za početak plan je da na farmi bude stado od 250 koza, a kasnije hiljadu.

Prema oceni predsednice opštine Šid Nataše Cvjetković, značajan je dolazak novih investitora u ovu sredini i otvaranje radnih mesta u kriznim vremenima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari