U finalu Australijan opena u nedelju ujutru igraće Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Marej. Federer je u drugom polufinalu lako i ubedljivo savladao Congu sa 3:0 (6:2, 6:3, 6:2), dok je Marej ranije eliminisao Hrvata Čilića.

Drugi polufinalni meč trajao je samo 88 minuta, a Federer je igrao sasvim dobro, dok je Francuz pokazao da je razlika između prvog i desetog tenisera sveta izuzetno izražena. Švajcarac je stigao do svog 22. finala, a u nedelju će se boriti za četvrtu titulu na Australijan openu i 16. trijumf na grend slem turnirima u karijeri.

Na trenutke Federer je igrao kao u najboljim danima, a Žo-Vilfred Conga, finalista u Melburnu 2008. godine, nijednog trenutka nije uspeo da pruži ozbiljan otpor prvom nosiocu.

– Veoma sam srećan. U ovakvim prilikama morate da vodite računa o tome kako protivnik igra, ali nekada se desi da sve ide baš kako želite – rekao je posle meča zadovoljni Federer.

– Bio sam malo umorniji posle prvog seta. Bilo je teško igrati sa njim danas. Bio je zaista dobar, stizao je do loptice na vreme, sve je radio bolje – rekao je Conga.

Federer je napravio samo 13 neiznuđenih grešaka, nije dozvolio Congi nijednu priliku za brejk a iskoristio je pet od deset prilika da oduzme servis protivniku.

Zimonjić se ugleda na Serenu

Sestre Serena i Venus Vilijams, prve su podigle pehar na Otvorenom prvenstvu Australije, pobedivši u finalu dublova Karu Blek i Lajzel Huber sa 2:0 (6:4, 6:3). Iako su Venus i Serena bile drugi, a Južnoafrikanka Blek i Amerikanka Huber prvi favoriti pred početak turnira, pobeda sestara je očekivana. Ovo je četvrti trijumf Vilijamsovih na Australijen openu i 11. grend slem trofej u konkurenciji parova, iz isto toliko finala. U muškoj konkurenciji dublova, Beograđani Nenad Zimonjić i Danijel Nestor u subotu od 11.30 igraju finale protiv američke braće Boba i Majka Brajana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari