Festival demokratije od 13. do 15. septembra pod sloganom "Nema povlačenja" 1

Povodom Međunarodnog dana demokratije CRTA s mrežom partnera organizuje prvi put ove godine od 13. do 15. septembra Festival demokratije u Beogradu i nizu gradova u Srbiji, najavili su organizatori.

„Širom sveta se poslednjih godina organizuju slični festivali koji slave demokratske vrednosti, kao odgovor na sve veći broj izazova i pretnji s kojima se demokratija suočava. Uvereni smo da demokratija nestaje onda kada građani izgube veru u nju i svesni smo da svedočimo takvoj pojavi  u Srbiji. Zbog toga smo pokrenuli festival koji pod sloganom „Nema povlačenja“ radi na popravljanju demokratskog raspoloženja. Kroz raznovrsne debatne i umetničke sadržaje tražićemo odgovore na neka od ključnih društvenih i političkih pitanja današnjice i pokušaćemo da sagledamo aktuelne probleme u novom svetlu i s malo više optimizma“, navodi CRTA u saopštenju.

Ulaz na sve događaje je besplatan (prijavljivanje za besplatne karte na [email protected]), a više o ovom festivalu možete saznati na https://demfest.crta.rs/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari