Filip i Danica Karađorđević podržali pijačne radnike: Država mora biti majka, a ne maćeha 1foto: Pres služba princa Filipa

Princ Filip i princeza Danica Karađorđević oglasi su se na društvenim mrežama povodom današnjeg protesta pijačnih prodavaca u Beogradu izrazivši zabrinutost zbog situacije u kojoj se nalaze prodavci na pijacama širom Srbije.

„Zabrinuti smo što u ova teška vremena, posle pandemije i sad kad je svet u novom previranju, vidimo da će proces fiskalizacije pijačnim prodavcima ugroziti njihov posao. Država mora biti majka, a ne maćeha“ napisao je princ Filip na tviteru uz fotografiju današnjeg protesta pijačnih prodavaca na Slaviji.

Nekoliko hiljada pijačnih prodavaca iz cele Srbije okupilo se jutros ispred Tržnog centra Ušće u Beogradu na protestu protiv obaveze koju im nameću nadležni da za obavljanje svog posla moraju da poseduju fiskalnu kasu.

U znak protesta zbog najavljenog uvođenja fiskalnih kasa na pijacama, prodavci na pijaci Krive livade u Nišu, jednoj od dve najveće u tom gradu, danas su takođe zatvorili svoje tezge, a jedan broj njih priključio se protestnoj šetnji organizovanoj u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari