Belgijska teniserka Žistin Enan deklasirala je Kineskinju Ži Ženg sa 2:0 (6:1, 6:0) u polufinalu Australijan opena za samo 51 minut igre, dok je prva teniserka sveta Serena Vilijams, znatno teže prošla u finale, jer je savladala Kineskinju Na Li sa 2:0 (7:6, 7:6). Njih dve će u subotu rano ujutro po srednjoevropskom vremenu odigrati finale iz snova, u kojem će se sastati braniteljka trofeja od prošle godine i povratnica u beli sport, koja igra kao nekada.

Dovoljno je samo pogledati rezultat meča Enan – Ženg, jer on savršeno oslikava dešavanja na terenu. Žengova je uzela prvi gem i potom potpuno nestala sa terena. Žastin je igrala raznovrsno, osnovni udarci dobro su je služili, efektno je izlazila na mrežu nekoliko puta, a ključni udarac bio je ritern, kojim je nemilosrdno kažnjavala očajan servis suparnice. Žistin Enan je na putu do finala eliminisala Flipkens, Dementijevu, Klejbanovu, Vikmajer, Petrovu i sada Že Ženg.

Kineskinja Na Li je pružila fantastičan otpor Amerikanki Sereni Vilijams. U prvom setu je nadoknadila brejk zaostatka, spasila i set loptu, ali je kasnije izgubila u taj-brejku. U drugom setu igralo se još kvalitetnije i ujednačenije, Li je spasila četiri meč lopte u dva različita gema, ali je Serena u taj brejku ponovo bila koncentrisanija i zasluženo se plasirala u finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari