Opština Titel i u narednoj godini može da računa na sredstva za finansiranje projekata od kapitalnog značaja iz programskog budžeta Fonda za kapitalna ulaganja (FKP), zaključak je sa radnog sastanka koji je održan u ovoj lokalnoj samoupravi.

To se, pre svega, odnosi na izgradnju i revitalizaciju vodovodne i kanalizacione mreže. Direktor FKP Nebojša Malenković je kazao da su sredstva za te projekte isplanirana u budžetu Fonda za narednu godinu.

– Istovremeno, naša sredstva su ograničena. Ukoliko Vlada Srbije ne ispuni svoju ustavnu obavezu i ne opredeli finansijska sredstva koja Vojvodini pripadaju, onda ni Fond neće moći da ispuni sve realne potrebe titelske opštine, poput finansiranja izgradnje zdravstvene ambulante u Mošorinu – kazao je Malenković.

Na sastanku su, pored Malenkovića i predsednika opštine Titel Dragana Božića, bili i pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i demografiju Vesna Kopitović, te pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Milivoj Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari