Fondacija "Alek Kavčić" objavila 14 novih udžbenika i radnih svezaka 1Foto: Fondacija "Alek Kavčić"

Fondacija „Alek Kavčić“ objavila je 14 novih udžbenika i radnih svezaka, koje je Ministarstvo prosvete odobrilo ove godine.

Kako se navodi u saopštenju fondacije, svi novi udžbenici od danas se nalaze na sajtu besplatnabiblioteka.com. u „katalogu udžbenika“ i prate plan i program osnovnog obrazovanja u Srbiji, a svi zainteresovani mogu sasvim slobodno da ih skidaju sa sajta, kopiraju, umnožavaju, štampaju, dele, listaju ili bilo šta drugo što smatraju da će doprineti procesu učenja i obrazovanja učenika osnovnih škola u Srbiji.

Fondacija "Alek Kavčić" objavila 14 novih udžbenika i radnih svezaka 2
Foto: Fondacija „Alek Kavčić“

Svi udžbenički kompleti napravljeni pod pokroviteljstvom fondacije „Alek Kavčić“.

Novi udžbenici su engleski jezik za I razred, matematika za III razred, komplet za srpski jezik za IV razred, biologija, geografija kao i engleski (za različite godine učenja) za V razred, kao i fizika i likovno za VIII razred.

„U naredna dva meseca plan nam je da objavimo bar još toliko novih udžbenika. Želimo da pozovemo sve škole, nastavnike, učitelje i naravno roditelje, da nam se jave, šaljemo i potpuno besplatna štampana izdanja izdavača Zavoda za udžbenike“, rekao je profesor Alek Kavčić, osnivač fondacije „Alek Kavčić“.

Fondacija Alek Kavčić osnovana je u Americi 2017. godine.

U Srbiji počinje sa radom početkom 2020. Osnovni ciljevi fondacije su promocija obrazovanja i nauke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari