Fondacija iz Tuzle: Proglašenje Karadžića i Mladića za svece pitanje vremena

Ostavite komentar


  1. Da vam otkrijem jednu „tajnu“. Oni i jesu „sveci“ i to u zavidnom procentu kod gradjana Srbije i Republike Srpske. Sveci su jer su zrtvovali sebe i svoj zivoit za slobodu svoga naroda. Njihov put do „svetlosti“ odnosno slobode, koji ih je kandidovao za svece, vodio je kroz trnje i nevidjenu patnju. Sve dok je za Bosnjake Republika Srpska stvorena po „zlocinackom planu“ oni, koji su se borili protiv muslimanskog jarma i za njenu slobodu, bice tretirani kao heroji i sveci. Inace, najveci vic koji sam cuo u poslednje vreme je naziv ove nevladine organizacije iz Tuzle koja je uzela tako poeticno ime odnosno, „Istina, pravda, pomirenje“. Mislim, s obzirom na ovo saopstenje, da bi trebali da se preimenuju i uzmu ime koje bi bilo kompatibilno njihovim teznjama odnosno, „Laz, nepravda, sukob“.

    1. Pa ti se g-dine svznajuci izjasnjavas po svim temama.Mora da primas nadoknadu na vise mesta kao tvoj sef martinovic.
      Velicina slova prema zasluzi i moralnim kvalitetima.

      1. Sasvim je normalno da se izjasnjavam po raznim temama. Pametan sam, prilicno obrazovan, citam sve i interesuju me sve sfere iz zivota ovoga drustva. Mozda biste, umesto sto se bavite mojom licnoscu, mogli da poradite na sopstvenoj pismenosti i obrazovanju i, umesto komentarisanja mog komentara, da iznesete misljenje po pitanju kojim se bavi ovaj clanak. Za neke stvari se ne placa gospodine. Verovatno ste jedan od onih koji bi i kosti svoje majke iskopali i prodali za 100 evra, kada bi neko bio zainteresovan za tu „poslovnu“ transakciju.

  2. Mislim da bi se pre svih vi trebali uočiti sa istinom. Naime, Vi ste započeli rat i progon – čišćenje srba po celoj BiH pa i Srebrenici. Koje i kakve zločine nad srbima je pravio Naser Orić. I naravno srbi su dali očekivan odgovor na vaše zločine, možda malo preteran, ali Bože moj vi ste izazvali i dobili ste što ste tražili i ostavite se vaših gluposti

  3. Ne vjerujem, da će biti proglašeni za bilo kakve velićine, jer to ne zaslužuju zbog više razloga, obojica su bili bahati, pogotovo Mladić i pretjerano alavi.
    Ali bi ta fondacija trebala da se zapita, kako je Alija Izetbegović postao svetac, na osnovu onoga što sam čuo od jednog dijela bošnjačkog svijeta, ni on nije bio cvijećka.
    Na stranu što je u Skupštini javno rekao, da će žrtvovati mir za suverenost, i njegova porodica se enormno obogatila u tom ratu, pistoje i televizijski snimci o tome.

  4. Koliko sam cuo, sprema se ustvari siri predlog za „Vladu Srpskih Svetaca“- svih zasluznih Srba koji su bili u nesrpskom Hagu, kao i onih koji su taj poziv elegantno izbegli.. Neki su i misljenja da posle njih treba predloziti i „Svece Zlatne Srbije“- aktuelnu Vladu za ovo sve sto nam cine, ne samo Srbima, nego i svima okolo. Hvala i Z. Knezevicu na bistrini zapazanja uma.

  5. Ovi „spasitelji“imaju problem sa razumenjem datuma.Ovaj sadasnji rat traje najmanje 700 godina,samo se mogu razlikovati vidljive i nevidljive aktivnosti.

  6. Zanimljivo kako su botovi dobili zadatak da posećuju „Danas“. Što se tiče Mladića, Karadžića … da im se sudilo u Nirnbergu za isto ovo za šta im se sudilo u Hagu, odavno bi bili, znate već šta! Entitet koji glavnoj ulici u Čajniču da ime Pavla Đurišića, četničkog komandanta koji je tu 1943. godine poklao stotine muslimanskih žena i dece, pitanje je koliko uopšte zaslužuje da postoji. Banja Luka je ispresecana ulicama ratnih zločinaca i koljača tipa Đujić, Drenović, Tešanović, Radić, Mihailović … Sram bre da vas je, Srbe iz RS, što trpite tu svoju četničku bagru!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.