Fruškogorski maraton počinje za vikend u Novom Sadu: Start od 9 časova na Popovici 1Foto: Dragan Gojić

Fruškogorski maraton, 46. po redu, održaće se u subotu i nedelju, 22. i 23. aprila. U okviru maratona održaće se pet takmičarskih trka različitih dužina, kao i devet trka netakmičarskog karaktera.

Završne pripreme za maraton su u toku, a start je zakazan za 9 časova na Popovici.

Očekuje se nekoliko hiljada učesnika, među kojima veliki broj dece i mladih.

Predsednica novosadske Skupštine Jelena Marinković Radomirović istakla je značaj Fruškogorskog maratona za grad i regiona, podsećajući da je ova tradicionalna manifestacija jedna od najstarijih u Evropi.

Marinković Radomirović je poručila da Grad Novi Sad, sa gradskim preduzećima i ustanovama, iz godine u godinu pruža podršku u organizaciji Fruškogorskog maratona, te da je to slučaj i ove godine.

– Fruškogorski maraton je promocija prirode, rekreacije, pa samim tim i fizičkog i mentalnog zdravlja. Iako pojedine staze imaju takmičarski karakter, ljubitelji prirode i rekreativci su najbrojniji i verujem da će tako biti i za predstojeći vikend. Pored afirmacije prirode i rekreacije, Fruškogorski maraton promoviše kulturno i istorijsko nasleđe ovih prostora, jer mnoge staze prolaze pored manastira i spomenika. To je dobra prilika da izađemo u prirodu, posetimo Frušku goru i sa prijateljima ili porodicom uživamo u lepoti koje nam ona pruža – istakla je predsednica Skupštine Grada Novog Sada.

Na ovogodišnjem Fruškogorskom maratonu učesnicima će biti na raspolaganju 14 staza različitih dužina, od kojih su pet takmičarske, a devet netakmičarskog karaktera.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari