FTN u Novom Sadu raspisao konkurs za upis brucoša: U narednoj školskoj godini mesta ima za skoro 2.700 studenata 1Foto: FTN

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu raspisao je Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih akademskih/strukovnih studija. U školsku 2023/24. godinu može da se upiše ukupno 2684 studenta od kojih 1483 na teret budžeta, a 1201 kao samofinansirajući student.

Budući studenti najvećeg fakulteta u regionu mogu da izaberu jedan od 27 studijskih programa osnovnih akademskih studija ili jedan od dva studijska programa osnovnih strukovnih studija.

Uslov za upis, pored završene četvorogodišnje srednje škole je i položen odgovarajući prijemni ispit.

Prilikom prijavljivanja, kandidati prilažu svedočanstva sva četiri razreda srednje škole, diplomu o stečenom srednjem obrazovanju, ličnu kartu i dokaz o uplati troškova za organizovanje prijemnog ispita.

Kompletan proces prijave na konkurs se vrši elektronski, putem servisa za prijem kandidata, a kandidati imaju pravo da se prijave na najviše pet studijskih programa i time upetostruče mogućnost upisa na Fakultet.

Nakon što kandidat podnese prijavu, obavlja se provera unetih podataka, dodeljuje jedinstveni konkursni broj i kandidat se obaveštava o uspešnosti njegove prijave.

Prijemni ispiti su organizovani u tri dana: 26, 27. i 28. juna po unapred definisanom rasporedu koji je naveden u Konkursu.

Nakon objavljivanja preliminarnih rang lista kandidati imaju priliku da žalbe na broj ostvarenih bodova podnesu takođe elektronskim putem.

Po objavljivanju konačnih rang lista kandidatima će na veb nalogu pisati tačno vreme upisa odnosno prozivki.

Maturantima je dostupna Fejsbuk grupa Biću student FTN – upis 2023 pomoću koje, u najkraćem roku, mogu dobiti sve potrebne informacije o upisnom procesu.

Takođe, sve detalje i opise studijskih programa budući studenti mogu da pročitaju na sajtu FTN-a.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari