Spektakularan humanitarni koncert operske dive Gabrijele Ubavić, rošeme Požarevljanke, za teško obolelog sugrađanina Matiju Gajića, ispunio je očekivanja a spektaklu je prisustvovalo više od 500 građana u dupke punom Domusu. Koliko je novca prikupljeno biće naknadno saopšteno.


Matija Gajić boluje od tumora na mozgu i novac mu je neophodan za operaciju ali i bolničke troškove u Nemačkoj. To je bio povod da operska diva Gabrijela Ubavić zajedno sa Unijom za poljoprivredu i preduzetništvo opštine Malo Crniće, Arheološkim parkom Viminacijum i humanitarnom organizacijom iz Francuske JOM Asociation, organizuje još jedan humanitarni koncert. -Pomoći nekome je zaista nešto posebno, to se radi srcem i dušom, to je duhovna hrana. Ako barem malo mogu da doprinesem nečijoj radosti, sreći, a naročito ozdravljenju, ja sam srećna i moje srce je puno, istakla je Gabrijela Ubavić.

Brojni posetioci i učesnici programa okupili su se u vili Domus da kroz popularne numere iz klasične muzike, kao i najpoznatije srpske, ruske i francuske pesme, pored materijalne pomoći, pošalju Matiji Gajiću molitve, pozitivne misli i želje za što bržim ozdravljenjem.

U autentični ambijent starog Rima specijalni gost koncerta, pevač – šansonjer Gijom Rat uneo je atmosferu prelepog Pariza.On je Gabrijelin dugogodišnji prijatelj sa kojim je sarađivala tokom boravka u Francuskoj.Pošto Gijom ima asocijaciju JOM koja se bavi humanitarnim radom, Gabrijela je smatrala da bi bilo idealno da, kako kaže, spoje lepo i korisno, da se udruže i zajedno pomognu nekome. Nakon koncerta Gijom Rat je bio veoma zadovoljan odzivom i reakcijom publike koja je svaki njegov nastup pozdravljala snažnim aplauzom i istakao da je tokom boravka u Srbiji posetio veoma lepa mesta i upoznao divne ljude.

Značajno je spomenuti da je likovni umetnik iz Rusije Gabrijel Ergen humanitarnoj organizaciji JOM darovao sliku „Majka i dete“, koja će biti prodata putem internet aukcije, a sav novac namenjen je za Matijino lečenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari