Gajić: Tek ću da govorim o zameniku gradonačelnika 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić tužio je advokata Vladimira Gajića zbog izjava datih dnevnom listu Danas, a povodom kleveta koje je Vesić izneo na račun vladike Grigorija.

Zbog „povreda ugleda i časti“ Vesić traži naknadu od 500.000 dinara.

U tužbi koju je u ime zamenika gradonačelnika Beograda podnela advokatska kancelarija Aleksić sa saradnicima iz Novog Sada, citiraju se Gajićeve izjave u tekstu „Vesić tvrdi da mu Grigorije preti ubistvom“ objavljenom u Danasu 11. jula.

„Gajić je Vesića nazvao mizernom ljudskom pojavom, personifikacijom bahatosti, prostakluka i nekulture ove vlasti i njenim najgorim predstavnikom“, navodi se u tužbi i dodaje:

„Kao i svaki konvertit ili janjičar Vesić je zapravo gori od onih koje predstavlja. Tužićemo Vesića zbog povrede dostojanstva, časti i ugleda vladike Grigorija. To su osobine sa kojima Vesić nikada u životu nije imao blizak kontakt – rekao je Gajić“, a navodi se u tužbi.

Vladimir Gajić je inače advokat episkopa diseldorfskog i cele Nemačke Grigorija u sporu koji je pokrenuo zbog kleveta koje je Vesić izneo na njegov račun, nazivajući ga kriminalcem i narkomanom i optužujući ga da priprema njegovo ubistvo.

Gajić za naš list kaže da ga je Vesićeva tužba razonodila i da jedva čeka početak procesa i da se ovde radi o klasičnom pokušaju suzbijanja prava na slobodu govora.

– Moja izjava o Vesiću je moj vrednosni sud o njegovom karakteru koji je on predstavio javnosti u poslednjih osam godina. Čovek je bio deset godina desna ruka Zorana Đinđića. Danas je „čistač“ Aleksandra Vučića. To je klasično političko konvertitstvo ili prevedeno na jezik koji je nama bliži, on je janjičar – ističe Gajić.

On dodaje da je njegova izjava došla kao rezultat Vesićevih napada na vladiku Grigorija koje je dao kao njegov advokat i za koga je podneo tužbu protiv Vesića.

– Sad on tuži vladičinog advokata, što je tragikomično. Dobra stvar je što mi je pružena prilika da na sudu govorimo o Vesiću i o tome šta sve nisam rekao o njemu a imam da kažem. Taj besprizorni politički „mag“ ima još neke važne uloge u ovom režimu koje javnost ne zna. Uprkos svemu, baš zbog tih njegovih fušeovskih osobina, za mene će on ostati kao glavni kandidat za svedoka saradnika Specijalnog tužilaštva kada dođe vreme, kaže Gajić.

Podsetimo, Vladimir Gajić je podneo tužbu protiv Vesića zbog povrede dostojanstva, ugleda i časti vladike Grigorija. Episkop je rekao da će 300.000 dinara, koliko je traženo kao naknada štete, dati kao donaciju nekoj bolnici ili školi.

Vesić bez komentara

Gorana Vesića smo zvali za komentar u vezi s tužbom, ali i postavili pitanje da li i dalje stoji iza reči koje je izgovorio o vladiki Grigoriju. Međutim, on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari