Galenika raspisala konkurs za novinare na temu prevencije, rok do 15. maja 1Foto: Galenika

Povodom Svetskog dana zdravlja kompanija Galenika treću godinu zaredom pokreće konkurs i dodeljuje nagrade za medijske tekstove, a tema ovogodišnjeg konkursa glasi: „Prevencija: Održiva vizija zdravlja“.

Kako se navodi u saopštenju ove kompanije, ideja je da se utiče na podizanje svesti o važnosti prevencije i njenom merljivom uticaju na očuvanje zdravlja.

“Unapređenje globalne agende prevencije su prihvatile zemlje širom sveta. Kao kompanija koja je već 79 godina posvećena ljudima i verna zdravlju, Galenika kontinuirano ulaže u temu prevencije i akcentuje činjenicu da se ona mora naći visoko na listi prioriteta svakog pojedinca, kao i zajednice. Prevencija može značajno da umanji faktore rizika koji dovode do hroničnih bolesti i stanja, ili da uspori njihovo napredovanje. Ona poboljšava opšte zdravlje, smanjuje izdatke za zdravstvenu zaštitu i pomaže ljudima da efikasno upravljaju postojećim bolestima, kako bi održali zdravstveno stanje i kvalitet života”, navode u obrazloženju iz Galenike.

Na konkursu mogu da učestvuju novinari sa treritorije Srbije a potrebno je da tekst na ovogodišnju temu, objavljen u periodu 8. aprila – 15. maja 2024, pošalju na: [email protected] Medijska objava može biti u formi teksta ili intervjua i potrebno je da ima 1.500 karaktera (uključujući razmake) ili više.

“Tekst može da bude o različitim oblastima prevencije, usvajanju zdrarvijih navika, o naučno-medicinskim dostignućima, redovnim lekarskim pregledima, praksama u savremenom lečenju, o napretku medicine, savetima medicinskih stručnjaka, ili da na drugi način prenosi poruku stare poslovice: „Bolje sprečiti nego lečiti“, navode u saopštenju.

Tri najbolja teksta, po oceni stručnog žirija, biće nagrađena sistematskim pregledima za po dve osobe u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a prvonagrađeni će osvojiti i spa vikend za dvoje.

Dodatno, objavljeni tekstovi, koji budu prijavljeni na konkurs, biće nagrađeni Galenikinim paketima proizvoda i zahvalnicama za doprinos podizanju svesti i promociji važnosti prevencije za održivo zdravlje.

Informacije o uslovima konkursa se nalaze na sajtu kompanije Galenika: https://galenika.rs/galenikin-konkurs-za-novinare-prevencija-odrziva-vizija-zdravlja/

Rok za slanje tekstova i učešće na konkursu je 15. maj 2024. do kada mejlom možete dostaviti objavljen tekst, link ka objavi ili sliku objave u štampanom mediju, sa naznačenim podacima o autoru, mediju koji je objavio tekst, kao i datumu objave. Pobednici će biti proglašeni do kraja maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari