"Bankomate, bankomate, zašto si daleko - legendarni bend na legendarnoj lokaciji": Sagovornici Danasa o svirci Garavog sokaka na otvaranju bankomata 1Printscreen Youtube/Garavi Sokak - Vojvodina Music

U mestu Karavukovo nadomak Odžaka prošlog ponedeljka je održan jedan posve neobičan koncert kada je poznati srpski bend Garavi sokak nastupio na otvaranju bankomata banke Poštanska štedionica.

Kako navodi portal 025.rs, zajedno sa stanovnicima Karavukova, otvaranju bankomata prisustvovali su Isidora Đaković, direktorka Filijale ove banke u Subotici, Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora „Poštanske štedionice” i Igor Praća, pomoćnik predsednika opštine Odžaci.

Plan je da bankomat radi 24 sata dnevno, a kako je navedeno na portalu 025.rs, banka ga je postavila na inicijativu meštana Karavukova.

Nakon govora Bojana Kekića i Igora Praće upriličen je i  muzički program čiji su jedini i glavni akteri bili izvođači čuvenog hita „Skeledžijo“, bend Garavi sokak.

Radijski voditelj Igor Brakus kaže za Danas, komentarišući ovu svečanost priređenu zbog „puštanja u pogon“ bakomata Poštankse štedionice, da je naprednjačka vlast navikla narod na proslavljanje raznih sitnica.

„Realno smo već navikli na fascinantne gluposti napredne vlasti tako da proslava otvaranja bankomata Poštanske štedionice u Karavukovu uz angažovanje benda Garavi sokak i govore čelnika opštine ne predstavlja nikakvo iznenađenje. Možemo samo da se zapitamo šta je sledeće. Recimo, poetski recital Lazara Ristovskog na otvaranju septičke jame.“, rekao je Brakus.

@razne.prie #foryou #fyp #garavisokak #karavukovo #smesnobalkan ♬ original sound – Razne priče

Novinar Njuz neta Marko Dražić kroz šalu kaže za Danas da je ovaj nastup Garavog sokaka dobra vest, jer često slušamo kako nema više koncerata kao nekada.

„Često slušamo da više nema koncerata kao nekada, da ni bendovi više nemaju gde da sviraju i raduje vest da je ovo možda početak serije koncerata na otvaranjima bankomata. To može da bude dobra motivacija i za sve mlade muzičare, sada znaju da će jednog dana, ako budu dovoljno dobri, možda i njih neko pozvati da nastupe ne otvaranju bankomata“, kaže Dražić.

Basista benda Vizelj Aleksa Nedić kaže da je „vrištao od smeha“ kad je prvi put video vest da je Garavi sokak nastupio na otvaranju bankomata u Karavukovu.

„To je toliko bizarno da i nemam neki konkretan komentar na tu svirku, kao da živimo u simulaciji. To se ni ne može komentarisati na spektru pozitivno-negativno, samo je jako čudno“, kaže Nedić.

„Bankomate, bankomate, zašto si daleko“

Novinar i voditelj zoran Kesić nam je umesto komentara otpevao svoju obradu najvećeg hita garavog sokaka „Skeledžija“.

„Skeledžijo, skeledžijo prevezi me preko. Bankomate, bankomate zašto si daleko?“, otpevao je Kesić.

Kratak je bio i novinar, glumac i jedan od autora emisije Marka žvaka Dušan Čavić.

„Legendarni bend, na legendarnoj lokaciji u legendarnoj zemlji“, kaže Čavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari