Gaši iz DSK: Klevete i lažne vesti da ćemo podržati Srpsku listu u rušenju Vlade Kurtija 1Zgrada Vlade Kosova Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Predsednik poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova (DSK) Arben Gaši nazvao je klevetom i lažnim vestima da je izjavio da će podržati Srpsku listu u rušenju vlade.

On je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da DSK neće sarađivati sa Srpskom listom na rušenju Kurtijeve vlade.

„Jedna stvar se nikada ne sme zaboraviti; možemo biti politički protivnici, možemo imati svoje razlike, ali za naciju i državu smo uvek zajedno“, napisao je on.

Rekao je da klevetnička provladina kuhinja širi lažne vesti.

„Čista laž. Velika neistina. Moja izjava, odnosno prava vest, uz pravi sadržaj, je sledeća: DSK neće sarađivati sa Srpskom listom na rušenju Kurtijeve vlade“, napisao je Gaši.

Gaši je pre nekoliko dana rekao da se u kasnu jesen očekuje pad vlade Kurti 2, jer se, prema njegovim rečima, u znak nezadovoljstva očekuje prelazak osam poslanika vladajuće koalicije u DSK.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je danas, posle sastanka sa američkim ambasadorom Džefom Hovenijem, da njegova stranka ima za cilj da sruši vladu Kurtija i najavio da se svrstava u opoziciju.

Srpska lista nije deo vladajuće koalicije, dok je prema Ustavu Kosova najvećoj srpskoj stranci obezbeđeno najmanje jedno ministarsko mesto u kosovskoj vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari