Gašić odlikovao načelnika beogradske policije Veselina Milića koji je objavio spisak učenika „Ribnikara“ 1Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić odlikovao je juče u Sopotu na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja 220 godina bitke kod Drlupe, istaknute pojedince, među kojima je najviše priznanje dobio pomoćnik direktora policije i načelnik PU grad Beograd Veselin Milić. Milić je široj javnosti poznat kao pripadnik MUP-a koji je pokazao spisak učenika „Ribnikara“, napravljen od strane izvršioca masovnog ubistva.

Iako su roditelji i šira javnost tražili da oni koji su objavili spisak budu sankcionisani, a državni vrh potvrdio da će biti, to se do danas nije dogodilo.

Ministar Gašić uručio je 22 zlatne medalјe za posvećenost službi i zlatne medalјe za hrabrost, kao i priznanje najvišeg stepena MUP-a – novouspostavlјeno odličje „Zvezdu Jakova Nenadovića“, koju je dobio Milić.

Nakon dodele priznanja, on je poručio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije vrednim radom i zalaganjem omogućili da danas svi građani Srbije žive sigurno i bezbedno.

„Čast je stajati kao prvi među jednakima ovde ispred vas. U ovakvim izazovnim vremenima visok nivo sigurnosti je neprocenjiva privilegija jednog društva i jedne države. Zahvaljujem vam i čestitam na iskazanoj hrabrosti, požrtvovanosti, profesionalizmu, predanosti i ostvarenim rezultatima. Iza svakog od nas, ovde istaknutog pojedinca, stoji tim ljudi sa kojima radimo, istih profesionalnih vrednosti i motivacije za obavljanje časnog policijskog posla“, rekao je načelnik Milić, zahvalivši se državi Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću na ulaganju u Ministarstvo unutrašnjih poslova kroz opremu, objekte, uniformu, kao i edukaciju policijskih službenika“, poručio je Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari