Gašić posetio povređene policajce u Urgentnom centru 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić posetio je noćas u Urgentnom centru sedmoricu policajaca koji su povređeni tokom pokušaja učesnika protesta da uđu u zgradu Skupštine grada Beograda, objavljeno je na Instagram nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, Gašić im je zahvalio na istrajnosti, strpljenju i profesionalizmu kojim čuvaju mir i bezbednost građana i štite zakone Republike Srbije.

„Mnogi ne bi trpeli ono što ste vi podneli (u nedelju uveče) kako bi odbranili pokušaj nasilnog upada u zgradu gradske skupštine. Mržnja kojom su jurišali ka vama je nezamisliva, a napadi na policajce koji štite zakone Republike Srbije su nedopustivi. Vi ste nečija braća, sinovi, očevi, a to niko od onih koji propagiraju nasilje ne uzima u obzir“, rekao je Gašić.

On im je zahvalio jer država Srbija može da računa na njih, a posebno na tome jer građani znaju da su nepremostiva prepreka „svakom zlu, obesti i nasilju koji prete da ugroze njihovu bezbednost“ i da su spremni i nepokolebljivi u zaštiti građana, države i njenih institucija.

Neposredno pre obilaska povređenih policajaca u Urgentnom centru Gašić je obišao i njihove kolege u centru grada koji su angažovani na očuvanju javnog reda i mira i zaštiti državnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari