Gašić sa ambasadorima Maroka i Švajcarske o ilegalnim migracijama 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas sa ambasadorom Maroka Mohamedom Aminom Belhažom o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija i borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Belhaž je naglasio prijateljske ekonomske i političke odnose dve zemlje i naveo da bi u tom maniru trebalo nastaviti i unapređenje saradnje Srbije i Maroka u oblasti bezbednosti.

S obzirom na, kako se u saopštenju navodi, uspešne rezultate koje je Maroko pokazao u dosadašnjoj borbi protiv terorizma i ekstremizma, Gašić je istakao da je Srbija zainteresovana za razmenu iskustava u toj oblasti i da zajedno sa Marokom treba da se bori „protiv tog globalnog problema, jer se nikad ne zna gde će se naredni teroristički akt dogoditi.“

Takođe je zahvalio Balhažu na principijelnoj podršci koju Maroko pruža Srbiji u pogledu očuvanja njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Belhaž je uputio poziv Gašiću da poseti Maroko i sastane se sa ministrom unutrašnjih poslova te zemlje.

Kako se u saopštenju navodi, Gašić se danas sastao i sa ambasadorom Švajcarske Ursom Šmidom sa kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova.

Istakli su, kako je saopšteno, dobru policijsku saradnju dve zemlje i naveli da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, naročito u oblasti ilegalni

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari