GDF podržao profesora i novinara Dinka Gruhonjića i njegove kolege koji dobijaju pretnje 1Zoran Vuletić Foto: Medija centar

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić podržao je danas novinara i profesora Odeljenja za medije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Dinka Gruhonjića i njegove kolege koji ovih dana dobijaju poruke pretnje i mržnje.

„Tridesetogodišnji eho rasističke mržnje svakodnevno izbija na površinu podstican i kreiran od strane nacionalista koji ne shvataju da su njihovi napadi na ljude druge nacionalnosti, novinare, kritički eksponirane intelektualce, zapravo poniženje za samu Srbiju“, naveo je Vuletić u pisanoj izjavi.

On je ocenio da su poruke upućene Gruhonjiću, koji je i novinar agencije Beta, neprikriven dokaz „pseudopatriotskih frustracija pojedinaca i grupa koje za cilj imaju stvaranje jednoumne svesti o srpskom svetu“.

„Njima smeta istina, objektivnost, kritički stav, pa im smetaju i ljudi koji se takvih principa drže ili prosvetari koji takve vrednosti prenose na svoje sudente“, dodao je.

Vuletić je ocenio da Gruhonjić i njegove kolege sa fakulteta doprinose da se javna reč „učini istinitom, a da novinarstvo bude dostojanstvena profesinuja u kojoj se poštuju profesionalni i etički standardi“.

„Istovremeno, insistiramo na delovanju bezbednosnih službi koje treba da otkriju one koji šire mržnju i ugrožavaju rad novinara i prosvenih radnika i da omoguće njihovo procesuiranje“, istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari