Generalna sekretarka Saveta Evrope uputila saučešće zbog oružanog napada kod Mladenovca 1Marija Pejčinović Burić Foto: Twitter @EUDELCoE

Generalna sekretarka Saveta Evrope Marija Pejčinović Burić izrazla je danas šok zbog još jednog masovnog ubistva u Srbiji, a povodom oružanog napada kod Mladenovca u kome je ubijeno osam osoba i uputila saučešće porodicama stradalih i vlastima Srbije.

„Šokirana još jednim masovnim ubistvom u Srbiji. Moje misli su sa žrtvama, njihovim porodicama i srpskim vlastima“, napisala je Pejčinović Burić na Tviteru.Osam osoba je ubijeno a 13 je ranjeno noćas kod Mladenovca kada ja napadač na njih pucao iz automatskog naoružanja, preneli su mediji. Potera za napadačem je u toku.

U Srbiji je danas počela trodnevna žalost zbog ubistva osmoro dece i radnika obezbeđenja u oružanom napadu trinaestogodišnjeg učenika u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, koje se dogodilo u sredu ujutru. U tom napadu povređeno je još šestoro učenika i jedna nastavnica, a napadač je uhapšen.

Sve vesti o masovnom ubistvu kod Mladenovca pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari