Generalni direktor Radio-televizije Kosova: Tvrdišić suspendovan zbog sumnje na propuste 1Željko Tvrdišić Foto: Press centar UNS

Više od nedelju dana od suspenzije direktora RTK2 (kanala na srpskom jeziku) Željka Tvrdišića, generalni direktor Radio-televizije Kosova (RTK) Škumbin Ahmetdžekaj kaže za UNS da je ova „mera privremena i da će nakon što dobije službeni izveštaj unutrašnje komisije znati da li je bilo kršenja standarda“.

Ahmetdžekaj, u pisanom odgovoru dostavljenom UNS-u, napominje da „oni kao javni medij treba da budu pažljivi pri izveštavanju na svakom jeziku, jer se u vreme tenzija mogu podstaći netolerancija i nesporazumi među zajednicama“.

„Izveštavanje koje je izazvalo pometnju je imalo diskutabilnu i kažnjivu terminologiju po mišljenju Nezavisne komisije za medije, što je podstaklo profesionalnu debatu“, objašnjava Ahmetdžekaj.

Ipak, na pitanje UNS-a zbog čega je konkretno Tvrdišić suspendovan i šta je bilo sporno u njegovom radu kada je predložio njegovu suspenziju, nismo dobili odgovor.

UNS je od generalnog direktora RTK zatražio i tekst odluke o suspenziji Željka Tvrdišića, na šta je on odgovorio da je „odluku doneo Bord RTK, a ne on“.

Ahmetdžekaj kaže da je tokom 20 meseci saradnje, „mogao da zaključi da je sa Tvrdišićem imao profesionalnu saradnju“.

„Gospodin Tvrdišić je dokazao da je profesionalan i posvećen. Međutim, kada se sumnja u propuste, njih treba adresirati“, istakao je generalni direktor RTK Škumbin Ahmetdžekaj.

Podsetimo, u saopštenju dostavljenom medijima 30. septembra Upravni odbor RTK je naveo da je nakon detaljne analize emisije Vesti emitovane na RTK2, 28. septembra 2023. godine, na predlog generalnog direktora, jednoglasno doneo odluku da suspenduje na 30 dana direktora RTK2 Željka Tvrdišića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari