GO DSS Zrenjanin: Ne dozvoliti olaku promenu Ustava 1Zoran Sandić Foto: FB/DSS Zrenjanin-Petrovgrad

Više je razloga zašto građani treba da pokažu svoj aktivizam i svojim izlaskom na referendum ne dozvole na ovaj način olaku promenu najvišeg pravnog akta naše zemlje, poručuje Gradski odbor DSS Zrenjanin.

Navode da ne treba navikavati građane i javnost na olako i na prečac menjanje Ustava. Poručuju da menjanje ustava ne treba da bude deo evropske agende Srbije i da je “naša zemlja, naša kuća, naš Ustav, zapravo naša stvar”,

“U zemljama sa razvijenom demokratijom Ustav se ne menja nekoliko stotina godina i on jeSveto pismo“, pogotovo ne na ovaj način kako to sadašnja vlast u Srbiji radi, bez šire javne diskusije i rasprave i jasnog obrazloženja struke koje je svakako izostalo. Takođe, za nas iz DSS-a, posebno je sporno što je promenu Ustava inicirala i traži EU, odnosno spoljni faktor, a sve sa obrazloženjem da smo mi na „Evropskom putu“, a svi znamo jako dobro da ulazak Srbije u EU nije više tema i da je na dugačkom štapu i po rečima zvaničnika iz EU”, upozorava predsednik GO DSS Zrenjanin, Zoran Sandić.

On ukazune je da se promenom Ustava dobija nezavisno pravosuđe jer je bitno da u demokratskoj zemlji, kakva Srbija teži da bud,e ne sme da bude uticaja politike i političara na pravosuđe, a ni najbolji zakon nam nije garant za to ako se nastavi mešanje politike u sudske procese i odluke.

“Dovoljno je smanjiti uticaj politike i političkih stranaka i sistem pravosuđa će funkcionisati nezavisno i slobodno, a ne menjati Ustav. Čudno je da prozapadne stranke ili ti briselski deo opozicije poziva na bojkot referenduma i time pokazuju da nemaju osećaj za državu i svesno pomažu režim Aleksandra Vučića ili ne smeju da se javno deklarišu da se ne zamere svojim mentorima na Zapadu. U svakom slučaju građani će dati poslednju reč, a mi pozivamo da glasaju protiv promene Ustava”, poručuje predsednik GO DSS Zrenjanin.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari