Godišnjica ofanzive na Košare 1Sa skupa "Gde su kosmetske žrtve" (arhiva) Foto:FoNet/Imre Szabo

Na današnji dan 1999. godine udružene snage NATO pakta i albanskih terorista otpočele su ofanzivu na karaulu Košare na srpsko albanskoj granici i niz drugih utvrđenih položaja Vojske Jugoslavije na graničnoj liniji, ali planirani proboj sprečen je herojskim otporom i požrtvovanjem naših vojnika, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Herojstvo branilaca naše državne granice, koji su se junački borili za svaki metar srpske zemlje, Bitku za Košare svrstava meрu najsvetlije trenutke naše vojne i nacionalne istorije. Naša vojska je, uz nemale žrtve, uspešno nedeljama odolevala brojno i tehnološki nadmoćnijem neprijatelju, ali ju je svest o tome da brani ono što je srpskom narodu najsvetije učinila nepobedivom, navedeno je u saopštenju. Herojska epopeja branilaca Košara će nas večno podsećati da je srpski narod nepobediv onda kada se jedinstveno bori protiv zla i nepravde i štiti ono što mu je najmilije i najdragocenije.

Neka je večna slava našim palim junacima u Bitki za Košare i onima koji su preživeli da o njoj pripovedaju budućim pokoljenjima, zaključeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari